Bursa’ya tünel müjdesi! Açılış tarihi belli oldu…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın dağ bölgesindeki ilçelerine ulaşımı sağlayacak yeni tünelin açılış tarihini bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa’ya tünel müjdesi! Açılış tarihi belli oldu…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Zaman zaman memlekete giderken güzergâhımız üzerindeki Doğancı Tüneli inşaatı da dikkatimizi çekiyor.

Malumunuz bu tünel bölgedeki Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık, Dursunbey, Simav gibi ilçelerin Bursa’ya ulaşımında önemli rol üstlenecek.

Hatta hep gündemde olan yeni Antalya yolu için de önemli bir geçiş.

Yapımına 3 yıl önce başlandı. Projenin sahadaki uygulamasında sıkıntılar çıktı. Barajın hemen üstündeki kayalık bölümü geçebilmek için özel patlatma izinlerine ve yöntemlerine ihtiyaç vardı. Onların alınması ve uygulanması zaman aldı. Dolayısıyla projenin bitirme hedefi doğal olarak şaştı.

Şimdi artık hem Doğancı Barajı bitişiğinden hem de aksi istikametteki Doğancı Mahallesi dibinden olmak üzere iki yönden çalışma sürüyor.

Geçenlerde AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Ramazan Turhan ile konuşurken, tüneldeki çalışmaların önümüzdeki yıl 15 Temmuz’a bitirilip, hizmete açılacağını söylemişti.

Bölgenin gözü işte şimdi bu tarihe çevrili durumda. Zira, 2 kilometrelik bu tünel Keles ilçesi ile diğer üç ilçenin baraj üstündeki trafiğinin kesişimini önleyecek.

Bu açıdan 15 Temmuz bölge insanı için de önemli bir tarih.

Silahlı terör örgütü FETÖ’nün 5 yıl önceki kalkışmasının yıldönümüne de denk gelen 15 Temmuz’da bölge insanının dört gözle beklediği proje hizmete girmiş olacak. Tabii ki, bir aksilik yaşanmazsa.

Tünelin hizmete girişi için 15 Temmuz’un özel olarak seçildiği anlaşılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da özel takibinde olan projede artık iki yönlü delme işleminin hızlandığı, tünel çıkışında, Nilüfer Çayı üzerine inşa edilecek viyadük için de sahada hazırlık yapıldığı görülüyor.

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X