Bursa’ya yapılan en büyük yatırımda sevindiren gelişme

Hızlı trenin dövizle savaşında ortaya çıkan soruna Başbakan eski Yardımcısı ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu el koydu.

Bursa’ya yapılan en büyük yatırımda sevindiren gelişme

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz salı günkü “Döviz savaşında korkulan oldu: Hızlı trende yapılan ihale iptal!” başlıklı yazısında hızlı tren projesinin Yenişehir-Bilecik etabının kamu yatırımlarındaki tasarruf nedeniyle durdurulduğunu yazmıştı. 

Yılmaz bugünkü köşesinde ise okuyucularına, projeyle ilgili sevindiren bir gelişmeyi aktarıyor.

Çavuşoğlu yüreklere su serpti: Bursa’ya hızlı tren sözü verdik

Konu iki yönden önemli ve kamuoyu da bu nedenle her gelişmeye yüksek ilgi gösteriyor. Birincisi, Bursa yıllardır demiryolu istiyor ve 2012’den beri de hızlı tren hayaliyle yanıp tutuşuyor. İkincisi, hızlı tren projesi şu an Bursa’ya yapılan en büyük yatırım özelliği taşıyor.

O nedenle…

Hızlı trenin Yenişehir-Bilecik hattı için 3 Nisan’da yapılan ihale sonucunun haziran ayı başında onaylanmasına karşın müteahhide yer teslimi yapılmaması, üstüne de döviz savaşı ile başlayan süreçte ortaya çıkan ekonomik sıkıntılar nedeniyle ihalenin durdurulduğu haberleri büyük bir moral bozukluğuna neden oldu.

Konuyu…

Bu sütunlarda dile getirince İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu da soru önergesiyle Ankara’nın gündemine taşıdı.

İşte…

Tam bu noktada devreye Başbakan eski Yardımcısı ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu girdi.

Dahası…

AK Parti Bursa Milletvekili Çavuşoğlu çarşamba gün boyu yaptığı yoğun temaslarla hızlı tren konusuna resmen el koydu ve projenin geleceğini ilgilendiren adımların atılmasını sağladı.

Görüşmelere de…

TCDD’den bilgi alarak başladı. Sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan’la önemli bir görüşme yaptı.

Ahmet Emin Yılmaz’ın köşesinin tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X