Bursa’ya yeni aile destek merkezi! Hizmete açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Osmangazi ilçesi kazandırılan ve bünyesinde Ana Kucağı, Busmek kurs binası ile diyetisyenlik, psikolog hizmetlerinin bulunduğu ‘Yunuseli Aile Destek Merkezi’, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Bursa’ya yeni aile destek merkezi! Hizmete açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi sosyal yaşama değer katan projeleri kapsamında Osmangazi ilçesi Yunuseli mahallesine ‘Aile Destek Merkezi’ kazandırdı. 7’den 70’e tüm vatandaşlara hizmet verecek ayrıcalıklı bir alana dönüşmek için Aile Destek Merkezi projesini hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, çalışma kapsamında iki katlı olarak toplam 1653 metrekare alan üzerine bünyesinde Ana Kucağı, BUSMEK ve BADEM hizmetlerinin verildiği modern bir merkez inşa etti. Binanın giriş katı Ana Kucağı, birinci katı ise Aile Destek Merkezi ve Busmek olarak hizmet verecek şekilde projelendirildi. Mart ayı içinde eğitime başlayan Yunuseli Ana Kucağı ücretsiz kreşinde şuan 130 öğrenci eğitim görüyor. Merkezde 6 sınıf, 1 yemekhane, 1 oyun odası ve bahçe bulunuyor. Yine merkezde yer alan Badem’de diyetisyen ve psikolog görev yapıyor. Busmek kursları için bilişim teknolojileri, giyim, el sanatları, yabancı diller ve kişisel gelişim alanlarında 460 kişiden ön başvuru alınırken, birinci katta 6 adet kurs ve atölye amaçlı çalışma sınıfı, 1 diyetisyen ve 1 psikolog odasıyla idari ofis yer alıyor. Yunuseli Aile Destek Merkezi’nin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve eşi Sevinç Aktaş’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Ahmet Kılıç, Emine Yavuz Gözgeç, kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, siyasi parti temsilcileri muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“4 bin yavrumuzu buralarda eğitimlerden geçiriyoruz”

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘ana kucağı’ ismini bizzat kendisinin bularak bu hizmetlerde kullandıklarını belirterek ismin hikayesini anlattı. Babasını çok küçük yaşta kaybettiğini, üç kız ablasından sonra annesiyle uzun süre beraber yaşadığını söyleyen Başkan Alinur Aktaş, “Ana sıcaklığı çok özeldir, çok samimidir. Ana başa taç imiş, her derde ilaç imiş. Bir evlat pir olsa da anaya muhtaç imiş. Devletimiz bu manada önemli çalışmalar yapıyor. Özel sektöründe bu manada çalışmaları var buna ulaşamayan insanlarımız da var. Bu eksikliği gördüğümüz için bugüne kadar 32 tane ana kucağı açtık. 4 bin yavrumuzu da buralarda eğitimlerden geçiriyoruz. Bakanımızın ‘0-3 yaş’ arasının da bu hizmete eklenmesi konusunda bir düşünce oldu. İnşallah bunu konuyu değerlendireceğiz. Okul öncesi eğitimin çocuklar için kıymetli olduğunu biliyoruz. Uzmanlara göre bir çocuk gelişiminin yüzde 90’ını 7 yaşına kadar tamamlıyor. Burada ‘Şehrim Bursa’ ve ‘Değerler eğitim’ gibi Milli Eğitim müfredatı içerisinde eğitim veriyoruz. Bütün materyalleri ücretsiz olarak veriyoruz. Bu hizmetin, ailelere verdiği mutluluğu görebiliyorum. Bu da benim ziyadesiyle mutlu ediyor. Aile Destek Merkezi’ni yaptığımız alan metruk bir alandı. Muhtarımızın büyük emekleri oldu, kendisine teşekkür ediyorum. Merkezin ilk katında 6 sınıftan oluşan ana kucağımız var. İkinci katında Busmek kurs merkezimiz var. Özellikle kadınlarımızın büyük ilgi gösterdiği kurslarda farklı alanlarda eğitimler veriliyor. Bu merkeze olan ilgide zamanla artacaktır. Ayrıca diyetisyenimiz ve psikoloğumuz ücretsiz olarak hizmet verecekler. Aile yapısının güçlenmesine ve kök salmasına aracı olmak istiyoruz. Devletimizin ve Bakanlığımızın önemli çalışmaları var. Büyükşehir belediyesi olarak bizler de bu sürece destek vermek adına elimizden gayreti gösteriyoruz. Dokunduğumuz her noktayı ihya ve imar ediyoruz. Merkezimiz vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

“Bu kurumların yaygınlaştırılmasını önemsiyoruz”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadim medeniyetimizin kök saldığı Bursa’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Aile yapısına destek olacak olan merkezin hayırlı olmasını dileyen Bakan Göktaş, güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü Türkiye ilkesiyle aile yapısını güçlendirmeye büyük önem verdiklerini anlattı. Yürütülen her çalışmada ülkenin en güçlü kalesi olan aileyi her türlü tehlikeye karşı korumayı amaçladıklarını söyleyen Göktaş, “Aile refahı için atılan her adım, daha sağlıklı ve mutlu bir geleceğe önemli katkılar sağlayacaktır. Vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerde yerel yönetimleri en değerli yol arkadaşları olarak görüyoruz. 0-3 yaş arası çocuklar için mahalle odaklı kreş modeliyle bakım ve eğitim hizmeti veren kurumların yaygınlaştırılmasını önemsiyoruz. Kadınların ev ve iş hayatı arasında tercih yapmak zorunda kalmalarının önüne geçmeyi planlıyoruz. Bu merkez de hedefimiz doğrultusunda atılan güzel bir adım. Böyle bir kurumu hayat bulmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu aile destek merkezi, hizmet ve gerçek belediyeciliğin somut göstergesidir. Merkezimiz, şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Göktaş ve Bakan Alinur Aktaş ile protokol üyeleri, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Ana Kucağı sınıflarını gezerek çocuklarla sohbet etti. Daha sonra üst kata çıkarak Busmek kurs sınıflarına uğrayan Bakan Göktaş ve Bakan Aktaş, kursiyerlerle eğitimleri hakkında konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X