Bursa’ya yeni başsavcı

Hâkim ve Savcılar Kurulu 1’inci Dairesi’nce yayınlanan kararname ile Bursa Adliyesi’ndeki kadroları da ilgilendiren yeni atamalar yapıldı.

Bursa’ya yeni başsavcı

Kararnameye göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı olurken, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na ise Şanlıurfa Başsavcısı Uğurhan Kuş getirildi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY ve diğer terör olaylarına ilk yetkili mahkeme olan Bursa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sait Kaçar, Bursa BAM Daire Başkanı oldu. Terör Savcısı Abdülhamit Erdem BAM üyesi, Bursa Başsavcı vekilleri Ali Usta ile Ali Öksüz Bursa BAM Savcılığı’na atandı. Önümüzdeki yeni Adli Yıl’da açılacak olan Bursa Bölge Adliye Mahkemesi’ne aralarında Daire Başkanları, üye hâkim ve savcıların da bulunduğu 79 hâkim ve savcı atandı. Bursa Adliyesi’ne ise aralarında Ağır Ceza Başkanların olmak üzere 33 hâkim, 5 Cumhuriyet savcısı tayin oldu.

​Öte yandan, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi’nin (BAM) yeni Adli Yıl’la birlikte açılacağı bildirildi. Bursa Bölge Adliye Mahkemesi, Merinos Kavşağı’nda Bursa Teknik Üniversitesi’nce boşaltılan binalarda hizmet verecek. Hummalı bir şekilde çalışılan ve son rötuşları kalan binadaki birimleri yeni adli yıla kadar bitmiş olacak. 170 personelin çalışacağı mahkemede Bursa, Çanakkale, Kütahya, Bilecik, Balıkesir ve Yalova’daki davalar görülecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X