Bursa’ya yeni Devlet Hastanesi…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’da yapımı başlanan yeni Devlet Hastanesi’yle ilgili yeni bilgileri bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’ya yeni Devlet Hastanesi…

Aydın, hastaneyle ilgili şu bilgileri verdi:

Türkiye’nin sağlık yatırımlarındaki ilerlemesini ve bu alanda iktidarın sandıkta elde ettiği siyasal avantajı sık sık satırlara döküyoruz.

Türkiye gerçekten son 19 yılda sağlıkta fizik bina eksiğini büyük ölçüde giderdi. Bu alanda gerçekleştirilen reformlar pandemi döneminde meyvesini verdi.

Başta CHP olmak üzere, marjinal ve sol çevrelerin ısrarla karşı çıktığı şehir hastaneleri pandemi döneminin parlayan yıldızı oldu.

Bursa’daki Şehir Hastanemiz de bu dönem önemli bir işlev gördü. Bursa’da merkez ve 16 ilçenin neredeyse tümünde devlet hastaneleri yenilendi. Yenilenmeyen uzaktaki az nüfuslu tek ilçe Harmancık kalmıştı.

İlçeyi sık sık ziyaret eden eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bu ilçeye de söz vermiş ama görev süresi o hastaneyi yapmaya yetmemişti. Kısmet Fahrettin Koca’ya oldu.

Harmancık’taki Devlet Hastanesi, 80’li yıllarda ilçe halkının dernek kurup kendilerinin yaptırdığı binada hizmet veriyordu.

Devlet o ayıbını geç de olsa gideriyor. Sağlık Bakanlığı’nın ihale ettiği Harmancık Entegre İlçe Devlet Hastanesi’nin inşaatı başladı ve yapımı sürüyor. 10 yataklı küçük, butik hastane inşaatı tamamlandığında Bursa’nın hastanesi yenilenmeyen ilçesi kalmamış olacak.

Su basmanı seviyesindeki hastaneni bir yıl içinde hizmete girmesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X