Bursa’ya yeni görev!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan Bursa’ya yeni görev… Detaylar haberimizde…

Bursa’ya yeni görev!

Bursa’da bir çok açılış, kentsel dönüşüm ve temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakana Murat Kurum, şehrin yöneticilerine de yeni bir hedef gösterdi…

Bakan Kurum, daha önce Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın 1,5 milyon metrekare yeşil alan hedefini artırarak 3 milyon metrekareye çıkardı…

Başkan Aktaş, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bursa yeşil ile özdeşleşmiştir. Bakanlığın önemli çalışmalarıyla bizler de bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gökdere Millet Bahçesi de uzun yollar dillendirilen bir konuydu. Sit alanıydı farklı sıkıntılar vardı. Uzun verilen uğraşlar sonucu şu an temel aşamasına geldik. Mahalle halkı bize burada millet bahçesi olacağına inanmadığına dair söylemlerde bulunuyordu. 250 bin metrekare alan bisiklet parkı kamelya koşu alanları millet kıraathanesi gibi birçok aktivite alanı olacaktır. Osmangazi ile Yıldırım ilçesini birbirine birleştirecektir. Bölgeye de değer katacaktır. Bittiğinde bölgenin nasıl değiştirildiğini hep birlikte göreceğiz. Biz bugün 1.5 milyon metrekare yeşil alan dedik. Bakanımız bu hedefi 3 milyona çıkardı. İnşallah hep birlikte bu hedefe varacağız.

Bakanım yine bugün nasip olursa yağmura rağmen havaya rağmen öğleden sonra Bursa’nın yıllardır konuştuğu ama maalesef sit alanı olması ve benzeri engellerden dolayı hayata geçiremediği 250 dönümlük Gökdere Millet Bahçesi’nin de bugün ilk fidan dikim törenini yapıyoruz ve temelini atıp startını veriyoruz. Bir yıl içerisinde de hem bir tarafı Osmangazi bir tarafı Yıldırım olmak üzere Bursalı hemşehrilerimize kazandıracağız. Şehrin Batı bölgesinde devam eden onlarca projeler var. En ücra köşelere sizin İller Bankası ve Avrupa yatırım bankası marifetiyle verdiğiniz desteklerle bu altyapıları Allah’a hamdolsun hayata geçiriyoruz. 70 yıldır 80 yıldır içme suyu olmayan köylerimize kırsal mahallelerimizde bu sayede içme suyuna kavuşuyor. Tabii Bakanım sizin verdiğiniz bu desteklerle tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırıyoruz Osmanlı’nın çınarı Bursa dedik ve hanlar bölgesinde yine Osmangazi Belediyemiz marifetiyle surların altında Üftade’de yakında başlayacak olan dönüşüm çalışmaları bunların birer örneği”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye’nin deprem sonrası müdahalede çığır açtığını dile getirerek, “Bursa deprem kuşağında olan bir şehrimiz. Bakanımıza ilettiğimiz dört konudan bir tanesi kentsel dönüşümdü. Bu meyvelerini vermeye başladı. Bursa’da bundan sonra yıkım, temel atma ve açılış törenlerini sıkça yapacağız. Sıcaksu’da 250 dönüm, Akpınar’da 430 dönüm alanda dönüşümler gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X