Bursa’ya yeni kreş ve kız yurdu müjdesi! Bakın nereye yapılacak?

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, önümüzdeki süreçteki bazı projelerini tanıttı. Detayları Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın kaleme aldı…

Bursa’ya yeni kreş ve kız yurdu müjdesi! Bakın nereye yapılacak?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın siyasette edindiği tercübeyle belediye başkanlığında çok zorlanmayacağı anlaşılıyor.

Görevi devraldıktan sonra dün sabah ilk kez basın mensuplarının karşısına geçen Aydın’ın geride kalan 50 günde belediyeyi kısa sürede tanıyıp, hakimiyet sağlamış diyebiliriz. Başkan kadrosunu da büyük ölçüde yeniledi.

Söze, toplantının yapıldığı meydandaki büyük salonunun halk lokantasına dönüştürülmesi çalışmalarını açıklamakla başladı. Hazır buldukları bu yerde günde en az bin kişiye yemek çıkaracaklarını, 4 çeşit yemeği de dar gelirlilere 80 liradan vereceklerini duyurdu.

Aydın, “Amacımız esnafa rakip olmak değil, onlarla rekabet etmek değil. Ancak, günümüz koşullarında bir et yemeğinin 200 lira olduğunu hesaba kattığımızda, 3-4 çeşit en uygun esnaf lokantasında 300-350 liraya mal olduğunu düşündüğümüzde, burada o gün yemeğe ulaşamayan vatandaşlarımıza uygun fiyatlı hizmet vereceğiz” dedi.

Aydın, öğrenci ve gençler için de, ‘Genç Kafe’nin devreye gireceğini, uluslararası zincir markalarda 100 liraya satılan kahveyi kendilerinin öğrenciye 20 liradan vereceklerini, buralarda ücretsiz Wİ-Fİ hizmeti sunulacağını da açıkladı.

Aydın, geçen süreçte yaptıklarını da anlattı.

İşe, kapı sökmeden, bina yüzeyine borç afişleri asmadan, enkaz edebiyatı yapmadan hemen koyulduklarını ifade etti. Fetih ve bayram kutlama etkinliklerine, konserlere de değindi.

Ardından Çirişhane’de ilk temellerini spor merkeziyle attıklarını, devamının da geleceğini, hayırseverlerin yaptıracağı Hamitler’deki 80 öğrencili kreş ile Bağlarbaşı’nda 144 kişilik kız yurdunun temellerinin de önümüzdeki günlerde atılacağını yineledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X