Bursa’ya yeni külliye… Ne zaman bitecek?

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal, Uludağ Üniversitesi kampüsünde yapımı devam eden camiiyle ilgili son gelişmeleri bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa’ya yeni külliye… Ne zaman bitecek?

Özdal, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Rektör Kılavuz’a, Uludağ Üniversitesi Yeni Camii inşaatını da sordum.

Cami ne aşamada ve ne zaman tamamlanacak?

Önce bir itirazını dile getirdi Kılavuz:

“Sadece cami değil, o mekan bir külliye” dedi.

3 katlı 25 bin metrekarelik kapalı alanın 6 bin 500 metrekaresinde cami inşa ediliyor.

Türkiye’nin en büyük camisi diye abartıyorlar. Oysa 6 bin 500 kişi namaz kılabilecek” diyen Kılavuz, külliyenin 2 katında öğrencilerin kültürel etkinlikler yapacağını kaydetti.

Ancak inşaatın bugüne kadar sadece yüzde 30’u tamamlanmış

Yani 2023’e yetişmesi çok zor.

Kılavuz, külliyenin tüm maliyetinin hayırseverler tarafından karşılandığını ve devletin kasasından tek kuruş çıkmadığını da hatırlattı.

Kılavuz, gazeteciler sormadan da şu eleştiriyi yine kendisi yanıtladı:

“Denilebilir ki, bağışçılar cami dışında farklı yatırımlara yönlendirilsin. Ancak her hayırseverin niyeti farklı. Camiye yardım eden hayırsever fakülte yapımı için bağış yapmıyor, fakülte bağışı yapan hayırsever cami yapımına destek olmuyor.

HABERİ PAYLAŞ
10 adet yorum var

10 adet yorum var

  1. Hazır camisi vardı yenileme bilirdi bir tek cumalari dolacak gereksizdi ve böyle gereksiz yarım kalmış yapı çok Uludağ univertesinde bakımsızlık diz boyu encok o güzelim yeşil arazinin ve doğanın ziyan olmasinia üzülüyorum.Sozde okumuş proflar yönetiyor cahil bu kadar zarar vermez dogasina

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X