Bursa’ya yeni kültür merkezi! Bakın nereye yapılacak?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Büyükşehir Belediyesi’nin Orhaneli ilçesiyle ilgili aldığı güzel kararı bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’ya yeni kültür merkezi! Bakın nereye yapılacak?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerimizin 2022 mali yılı bütçeleri kasım ayında kabul edildi.

1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girecek bütçeler için bir yandan da yapım projelerinin inşaat ihalelerine çıkıldığını görüyoruz.

Bunlardan ilki Bursa’nın güneyindeki ilçelerden Orhaneli’de yapılacak Kültür Merkezi Projesi ihalesi.

Büyükşehir Belediyesi 2022’de Orhaneli’ye verdiği 3 büyük proje sözünden birini yılın ilk ayının ilk günlerinde ihaleye çıkarmış oluyor.

Yeni yılın ilk mesai günü olan 3 Ocak’ta Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nde gerçekleştirilecek oturumla Orhaneli Kültür Merkezi’nin inşaatı ihale edilmiş olacak.

450 günde tamamlanması beklenen Orhaneli Kültür Merkezi projesi ilçenin önemli bir eksiğini giderecek.

Daha evvel kültürel programlar ve siyasi toplantılar için kamu kurumlarının salonlarını kullanan ilçe, artık özgün bir kültür merkezine sahip olacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yeni yılın ilk ihalesini Orhaneli’ye yapıyor olması Başkan Ali Aykurt’u da mutlu ettiğini düşünüyoruz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 2022 bütçesinde Orhaneli’ye üç büyük projenin yapımını programına almıştı.

Bunlardan ilki Göynükbelen’deki Gölcük Yaylası Gençlik Kampı ikincisi Orhaneli Kültür Merkezi diğeri ise Yol işleri ve İtfaiye Grup binalarının yapımı.

Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yıl bütçesinden ödenekleri ayrılan bu üç projeden ilkinin yani Kültür Merkezi projesinin yılın ilk mesai günü ihale ediliyor olması Orhaneli için büyük bir avantajdır. Yıl içinde diğer iki büyük proje de arka arkaya ihaleye çıkarılacak.

Şimdiden Orhaneli’ye hayırlı olmasını diliyoruz.

Altyapısı büyük ölçüde yenilenen ilçenin artık kültürel, sportif ve gençlik etkinlikleriyle de öne çıkacağının işareti bunlar.

Daha evvel de vurguladık.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile samimi bir diyalog içinde olan Başkan Ali Aykurt’un bunun yararını gördüğünü ve ilçesi adına alması gereken projeleri erken ihaleye de çıkarttırdığını söyleyebiliriz.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X