Bursa’ya yeni mezarlık

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Hamidiye Mahallesi’nde kamulaştırılan alanın mezarlığa dönüştürülmesiyle Gemlik’in en önemli meselelerinden biri çözüme kavuşuyor. Kamulaştırma ve düzenleme çalışmalarının devam ettiği yeni mezarlık alanında definler

Bursa’ya yeni mezarlık

Şehir merkezinde mevcut Hamitler mezarlığının ihtiyacı karşılayamaması üzerine Yenişehir yolu üzerinde Erdoğanköy’de oluşturduğu yeni mezarlık ile Bursa’nın bu meselesini ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesi, Gemlik’e de el attı. Hamidiye Mahallesi’nde Karsak kenarındaki 23 bin metrekare alanda istimlak çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırması biten 11 bin metrekare alanı defin için açtı. Bir taraftan kamulaştırma ve düzenleme çalışmaları sürerken, daha önce cenazelerini başka bölgelere taşımak zorunda kalan Gemlikliler artık Hamidiye Mahallesi’nde oluşturulan yeni mezarlık alanını kullanmaya başladı.

 

Yeni mezarlık alanını gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Halkımızın bu mağduriyetini ortadan kaldırmak için başlattığımız çalışma çerçevesinde Hamidiye Mahallesi’nde 23 bin metrekare alanın kamulaştırılması için çalışmalara başladık. İlk etapta kamulaştırması tamamlanan 11 bin metrekarelik alanı düzenleyip, defin işlemlerine açtık. Halkımız da burayı kullanmaya başladı. Kalan alanın kamulaştırmasının da tamamlanmasının ardından yapacağımız düzenleme çalışmalarıyla uzun süre Gemlik ilçemiz mezarlık sıkıntısı yaşamayacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X