Bursa’ya ‘yenilenebilir’ araç şarj istasyonu!

Güneş enerjisi sistemleri (GES) kurulumu alanında hizmet veren TEK Enerji, yeni hizmet binasının açılışını ‘yenilenebilir elektrikli araç şarj istasyonu’ ile taçlandıracak. 

Bursa’ya ‘yenilenebilir’ araç şarj istasyonu!

Bursa merkezli olarak birçok ilde yenilenebilir enerji çalışmalarını sürdüren TEK Enerji, Bursa-İzmir Yolu’ndaki yeni binasında Türkiye’nin ilk ve tek yenilenebilir elektrikli araç şarj istasyonunu hizmete açacak.

TEK Enerji’nin güneş enerjisi santral (GES) imalatı ve montajında Türkiye’nin ilk ve tek TSE belgesi sahibi olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahintaş, “Montaj, bakım, projelendirme ve mühendislik hizmetlerine ek olarak güneş takip sistemi ve güneş enerjisi sistemleri (GES) satış ofisimiz ile İzmir Yolu’ndaki yeni binamızda bir ilke imza atacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. Türkiye’nin ilk ve tek yenilenebilir elektrikli şarj istasyonu ile şehrimizde üretilen yerli ve milli otomobilimiz Togg başta olmak üzere tüm elektrikli araçların enerjisini güneşten karşılayacağız. Ülkemizin rekabetçiliğini artırmaya yönelik yatırımlarını desteklemekten dolayı çok gururluyuz. Uzman ekibimizle güneşten aldığımız enerjimizi, ülke ekonomisine katkıya dönüştürüyoruz” diye konuştu.

‘ENERJİ YATIRIMLARI TEŞVİK EDİLMELİ’

Yenilenebilir enerji alanında yatırımlara devam edeceklerini de kaydeden Şahintaş, azalan kaynaklar ve artan maliyetler dikkate alındığında yenilenebilir enerjinin sağladığı fırsatlardan öte Paris İklim Sözleşmesi kapsamında bir zorunluluk haline geldiğini söyledi. Şahintaş, “Avrupa’da yenilenebilir enerji kaynakların kullanımı noktasında büyük adımlar atılıyor ancak Türkiye, henüz tam olarak istenen noktada değil. Gelişmiş ekonomilerin enerjide alternatif çözüm arayışlarına girdiği bir dönemde yapılan düzenlemeler ve teşviklerle ülkemiz, yenilenebilir enerji yatırımları konusunda güçlü bir atılım yapmalı. Bu yönde üretimin teşvik edilmesi, enerji kaynaklı cari açığımızın kapanmasına yardımcı olacağı gibi daha verimli bir üretim düzeninin de oturmasına imkân sağlayacaktır. Sanayicimiz de artan enerji maliyetlerini bu yolla azaltacak ve daha fazla katma değer sağlayabilecektir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X