”Bursa’yı ‘Balkan ülkeleri kültür başkenti’ yapacağız”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa’yı “Balkan ülkeleri kültür başkenti” yapmayı planladıklarını, bunun çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

”Bursa’yı ‘Balkan ülkeleri kültür başkenti’ yapacağız”

Müezzinoğlu, Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi’nde düzenlenen “1’inci Yıldızlar Balkan Güreş Şampiyonası”nın açılışında yaptığı konuşmada, şampiyonanın Balkan ülkeleri arasındaki spor kültürünün ve sporcular arasındaki iletişimin daha çok gelişmesine vesile olmasını diledi.

 

Şampiyonayı düzenleyen Türkiye Güreş Federasyonu ve Yıldırım Belediyesi ile bu organizasyonun Türkiye’de yapılmasına katkı sağlayan Balkanlar’daki güreş federasyonlarına teşekkür eden Müezzinoğlu, “İnanıyorum ki Bursa, hem güçlü bir ev sahipliği yapmış olacak hem de Balkan ülkeleri arasında sporcuların dostluk, kardeşlik duygularıyla, ülkeler arasındaki dostluğun daha çok güçlenmesine vesile olacaktır. Bursa’nın bu anlamda güçlü bir altyapısı var, özellikle Balkanlar için ayrı bir anlamı ve değeri var” diye konuştu.

 

Müezzinoğlu, hafta başında Bursa’da Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği Kongresi’nin genel kurulunu yaptıklarını anımsatarak, şöyle devam etti:

 

“3 gün süresince Avrupalı dostları burada ağırladık. Bugün itibariyle de Balkan Güreş Şampiyonası’nın açılışını yapıyoruz, 3 gün süresince güreşleri izleyeceğiz. Güreş önemli bir spor, akıl, fiziksel güç, ahlak, zeka isteyen, kendisini düşündüğü kadar rakibiyle ahlaki çerçevede mücadele eden ama yenilse de yense de aynı huzuru, coşkuyu hissetmeyi ve birlikte başarabilmeyi merkeze alan, spor ahlakıyla dostluğu güçlendiren, insani değerlere güç katan bir spor. Bu sporun Türk milleti için de yeri ayrı. Umarım ki burada başlayacak mücadeleler, sporcularımızın bireysel olarak, ruhen, fiziken gelişmesine katkı sağlarken ülkeler arası dostluk ilişkilerine ve sosyal ilişkilerine de anlamlı bir katkı sağlayacaktır.”

 

– “Medeniyet havzası olacak”

 

Bursa’nın, Balkanlar için ayrı bir değeri ve Bursa için de Balkanların farklılığı, güzelliği olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

 

“Onun için önümüzdeki dönemde Bursa’yı, ‘Balkan ülkeleri kültür başkenti’ yapmayı planlıyoruz. Bunun çalışmalarını başlattık. Çünkü Bursa’nın bu altyapısı, vizyonu ve güçlü STK dinamikleri var. Uludağ Üniversitemiz de Balkan Araştırmaları Enstitüsü kurarak inşallah bu alanda Balkanların huzur ve barış bölgesi, medeniyet havzası olması ve bu yönde tarihi geçmişten geleceğe araştırmaların Bursa’da yapılmasını önemsiyoruz, çalışmaları başlattık.”

 

Müezzinoğlu, tüm bu süreçlerin Balkan ülkeleriyle sosyal ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacağını vurgulayarak, “Bu süreçler, hem dostluğa hem dostluğun getirdiği karşılıklı daha güçlü ilişkilerin gelişmesine hem de dünyaya sporun vereceği mesajların bölgemizden ve Balkanlardan da verilmesini sağlayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

 

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra hem dünya hem de Avrupa şampiyonlukları bulunan Yıldırım Belediyesi Spor Kulübü Bedensel Engelliler Atıcılık Tabanca Şampiyonu Aysel Özkan’a özel bir tekerlekli sandalye hediye etti.

 

25 Ekim’de sona erecek şampiyonaya Türkiye, Bosna Hersek, Bulgaristan, Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Yunanistan, Romanya, Karadağ ve Hırvatistan’dan 184 sporcu katılıyor.

 

Törene ayrıca Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X