Bursa’yı büyütmek hepimizin görevi

Bursa’nın sanayi ve ticaretin merkezi olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, ‘’Güçlü bir birliktelik ile elde edemeyeceğimiz başarı yok” dedi.

Bursa’yı büyütmek hepimizin görevi

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin ikinci büyük ihracatçı kenti olan Bursa’nın önünde şimdi daha büyük hedefler olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen istişare toplantısında Bursa iş dünyası temsilcileriyle buluştu. Buradaki konuşmasında Türkiye’ye karşı her türlü algı operasyonuna kulağını tıkayarak üretmeye ve istihdam sağlamaya devam eden iş dünyası temsilcilerine teşekkür eden Çavuşoğlu, tarihin ve kültürün başkenti olan Bursa’nın aynı zamanda sanayinin ve ticaretin de merkezi olduğunu vurguladı.

Çavuşoğlu, ‘’Türkiye’nin dinamosu Bursa’mızı omuz omuza büyütmek hepimizin görevi. Bu anlamda bizler sanayicimizin ve ticaret erbabının önünü açacak birçok çalışma gerçekleştirdik. Bugün artık daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye var. Bursa’nın son dönemdeki katkısı da ortada.

Ülkemizin hedefleri için hep birlikte daha fazla çalışacağız” diye konuştu. Türkiye’nin ikinci büyük ihracatçı kenti olan Bursa’nın önünde şimdi daha büyük hedefler olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, şöyle devam etti: ‘’Katma değerli üretimin artırılması konusunda Bursa’da ciddi bir potansiyel var.

Bursa’nın kilogram başı ihracat değeri 4 dolar. Bu rakamı 8 dolara çıkartmalıyız. Ayrıca savunma sanayindeki yerlilik oranının da Bursa gibi kentlerimiz sayesinde yüzde 100’e yükseltmeliyiz. BTSO’nun liderlik ettiği çalışmalar bu anlamda büyük bir önem taşıyor. Bugünkü gibi güçlü bir birliktelikle elde edemeyeceğimiz başarı yoktur.”

NEFES KREDİSİ MÜJDESİ

BTSO Başkanı İbrahim Burkay da, görevde oldukları 5 yıllık süreçte üretilen makro projelerle kent ekonomisine 360 milyon lira bütçe desteği kazandırdıklarını dile getirdi.

Oda üyelerine de 170 milyon liralık destek sunduklarını ifade eden Burkay, Bursa iş dünyasına yeni bir finansman desteğinin müjdesini verdi. BTSO’nun bugüne kadar nefes kredisi ile üyelerine en fazla katkı sağlayan Oda olduğunu vurgulayan Burkay, ‘’İş dünyamız için can suyu olacak nefes kredisini bir kez daha üyelerimizin kullanımına sunuyoruz.

Ziraat Bankası, Vakıfbank, bu bankaların katılım bankaları ile Halkbank ve Denizbank aracılığıyla üyelerimiz üst limiti 200 bin lira olan nefes kredisinden aylık 0,99 faiz oranı ve 12 eşit taksit imkanıyla yararlanabilirler” dedi.

ÖRNEK PROJELER HAYATA GEÇECEK

Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde ortak akaryakıt istasyonu, liman bağlantılı ortak dolum ve depolama tesisi gibi Türkiye’ye örnek projeleri hayat geçireceklerini açıklayan Burkay, şunları kaydetti: ‘’BEBKA ile birlikte Bursa’nın turizm master planını hazırlayarak sektörümüzün ortak akılla hareket etmesine öncülük ederken, 16 milyon liralık destek aldığımız HİSER projemizle de üyelerimizin rekabet gücüne ve marka değerine katkı sağlayacağız. İş dünyamızın taleplerinden birisi olan Uludağ oteller bölgesine doğalgaz götürülmesi konusunda da önemli mesafeler kat ettiğimizi buradan müjdelemek istiyorum.”

TÜM SORUNLARIMIZI AŞACAĞIZ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, göreve geldiği günden bugüne sorunların tamamına ortak akıl ve istişare kültürüyle çözüm bulmaya çalıştıklarını belirtti. ‘’Yaklaşık 3 milyon nüfusuyla, gelişmiş sanayisiyle Bursa’yı daha ileriye götürmek için taşın altına elimizi koyduk.

İş dünyamızın beklentilerine BTSO ile birlikte çözüm sunmak adına da elimizden geleni yapmaya hazırız. İş dünyasından gelecek her talebi çok önemsiyoruz. Büyük bir heyecanla, ortak akılla tüm sorunlarımızı aşacağız” diyen Aktaş, Bursa’nın sanayisi ile birlikte büyüyerek bugünkü başarılarını yakaladığına dikkati çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X