Bursa’yı canlı olarak izliyorlar

Bursa’da hem şehir içi trafiğin görüntülenerek trafiğe çıkacak sürücülere yol durumu hakkında bilgi vermek, hem de tarihi ve turistik mekanlarının tanıtımı amacıyla Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından 2012 yılında iki kamerayla

Bursa’yı canlı olarak izliyorlar

Dünyanın 115’i aşkın ülkesinden ayda yaklaşık 2 milyon kişi tarafından ziyaret edilen yayınların, Türkiye’den sonra Almanya, İngiltere, İsviçre, Fransa ve Amerika Birleşik Devletlerinden yoğun olarak takip edildiği gözlendi.

Ayda toplam 70 bin saatin üzerinde bir izlenme süresine sahip olan canlı yayınlarda kişi başı ortalama izleme süresi ise 2.5 dakika olarak belirlendi. Ziyaretçilerin yaklaşık yüzde 40’lık kısmı masaüstü bilgisayarlarından, yüzde 25’lik kısmı android temelli cihazlarından, yüzde 20’lik kısmı IOS cihazlarından ve yüzde 15’lik kısmı da diğer sistemlerden Büyükşehir yayınlarına ulaştığı belirlendi.

STADYUM İLK SIRADA

Trafik ve tarihi mekanların yanı sıra Büyükşehir Belediyesi önemli yatırımlarının da izlenebildiği yayınlarda izlenme rekoru ise yeni stadyum inşaatında. Dış görünüm ve tribünler olmak üzere iki kamera ile yapılan yayınları bugüne kadar 1 milyon 448 bin 669 kişi izledi. Setbaşı Köprüsü, Heykel Saat Kulesi, Heykel, Ulucami, Emirsultan, Tarihi Belediye Binası ve Uzun Çarşı da ziyaretçilerin en fazla izlediği noktalar arasında yer aldı.

Gerçek zamanlı izleme yazılımlarıyla canlı yayınların stabilitesi ve kameraların durumları sürekli olarak takip edilirken, kamera ağına yeni noktalar eklenmesine yönelik fizibilite çalışmaları da devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X