‘Bursa’yı çiftliklerle koruyalım’

Endüstri Yüksek Mühendisi İlhan Özgöncü, kurulması planlanan Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) dışındaki, Bursa-İzmir Otoyolu ile İstanbul-İzmir Otoyolu arasında kalan 400 bin dönümlük alana tarım ve hayvancılık çiftlikleri kurulmasını önerdi.

‘Bursa’yı çiftliklerle koruyalım’

ASLIHAN AYDIN

 

Birleşmiş Milletler’in sanayi kentlerinin tarım ve hayvancılık çiftlikleri ile kuşatılması ile ilgili bir stratejisi olduğunu anlatan Özgöncü Söz konusu planın Türkiye’de uygulanmadığını kaydetti. Özgöncü, “Hollanda, İsrail ve Almanya bunu hayata geçirdi” dedi. 

Projesinin detaylarına da değinen Özgöncü, şu bilgileri verdi: “Bursa-İzmir Otoyolu üstünde bulunan köylerin hizasına imar izni verilerek, yola yaklaşmadan çiftlik evleri yapılsın. Kişi başı verilen 4 dönüm içine yalnızca 500 metrekareye, 4 kat izin verelim. 

Kalan 3,5 dönümü de ağaçlandırma yapılmasına zorunlu hale getirelim. Ama bunu bir şarta bağlayalım. Bursa-İzmir Otoyolu ile yeni yapılan İstanbul-İzmir Otoyolu arasındaki bölgede yaklaşık 400 bin dönüm alan var ve topraklar burada pek işlenmiyor. Bu bölgede her bir çiftlik evi sahibinin 20 dönüm toprak alarak, ceviz, zeytin gibi ağaç ekimi ya da keçi, kuzu gibi hayvan çiftlikleri yapması zorunlu hale getirilsin.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X