Bursa’yı Ev&Stil heyecanı sardı

Fuarın orta ve orta üst segmente hitap edeceğini belirten BTSO Başkanı İbrahim Burkay, ”28-31 Mayıs tarihleri arasında tüm kentte tasarım, trend, ev kimliği ve mimari konuşulacak” dedi.

Bursa’yı Ev&Stil heyecanı sardı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa’da Türkiye’nin ilk Ev&Stil Fuarı’nı gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ‘İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları’ etkinliği kapsamında gerçekleştirilecek fuarla ev modasındaki yeni trendlerin Bursa’da belirleneceğini söyledi. 

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ ile birlikte Bursa’da ulusal ve uluslararası nitelikte 12 fuar düzenlemeyi planladıklarını ve bunlardan ilki olan İnşaat Fuarı’nı ‘gayrimenkul özel bölümü’nü ekleyerek, nisan ayında gerçekleştirdiklerini hatırlatan Burkay, şimdi de Türkiye’nin ilk Ev&Stil Fuarı’nı gerçekleştirmek için çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını anlattı.

ZENGİNLİK KATACAK 

Fuarcılık organizasyonunun kentler için her anlamda büyük önem taşıdığını dile getiren Burkay, “Bursa’da düzenlenecek fuarların ulusal olanları Türkiye içinde, uluslararası olanları ise dünya çapında ilk 3’te olacak. Fuarlar, sadece Bursa’ya değil Güney Marmara’ya da zenginlik katacak. Ev&Stil Fuarı da bu amaçla yola çıkıyor” dedi. 

İNOVASYON VE TASARIM BULUŞMALARI

Burkay, 28-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Ev&Stil Fuarı’nın ‘Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları’ kapsamında gerçekleştirileceğini ifade etti. ‘İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları’nın şehre farklı bir kimlik kazandıracağını vurgulayan Burkay, bu buluşmalarda firmalar için ‘Yaratıcılık ve Tasarımsal Düşünce Geliştirme Çalıştayı’, ‘Otomotiv ve Tekstil Ar-Ge Proje Pazarı’, ‘Atölye Çalışmaları’, ‘Sanat ve Tasarım Etkinliği’, ‘Trend Alanları’, ‘Canlı Zanaatkâr Performansları’ ve ‘Otomotiv ve Tekstil Tasarım Yarışması’ gibi etkinliklere imza atacaklarını kaydetti. Burkay, etkinlikler arasında ayrıca ‘Tasarım Zirvesi’, ‘Bilim Şenliği’, ‘1. Anadolu Animasyon Festivali ve Yarışması’, ‘Bilecik Mermeri Tasarımla Buluşuyor’ ve ‘Moda ve Tasarım Gecesi’ programlarının yer alacağının da altını çizdi.

MİLANO YÜZBİNLERİ AĞIRLIYOR

BTSO Başkanı Burkay, Milano’nun, fuarlar sayesinde dünyanın dört bir yanından gelen yüzbinlerce sektör temsilcisini ağırladığına dikkat çekerek, ”Bursa’da bu tarz etkinliklere ihtiyaç var. Bizim çıkış noktamız da bu. Kitap ve tarım fuarlarına katılım yüksek oldu. BTSO çatısı altında kurduğumuz fuarcılık şirketi katılımı artırmak için hizmet edecek” diye konuştu.

TRENDLER BURSA’DA BELİRLENECEK

Ev&Stil Fuarı için ‘Hayallerinizdeki evi gerçeğe dönüştürecek her şey bu fuarda’ sloganıyla yola çıktıklarını kaydeden Burkay, “Fuar kapsamında pek çok yerli ve yabancı tasarımcı ile zanaatkâr, çeşitli canlı gösteriler ve akademik sunumlar yapacaklar. Fuarda ev tekstilinden mobilyaya, aydınlatma ürünlerinden zücaciyeye, vitrifiyeden bahçe ve banyo ekipmanlarına kadar bir evin içinde olabilecek her türlü tasarım yer alacak. Ev modasındaki yeni trendler Bursa’da belirlenecek. 

Fuar süresince tüm kentte tasarım, trend, ev kimliği ve mimari konuşulacak” dedi. Burkay, EvStil Fuarı’nın tasarımı ön plana çıkaran inovatif ve stil odaklı yönüyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyacağını da sözlerine ekledi.

FUAR SAYISI 30’U AŞACAK

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü BTSO ile yaptıkları işbirliği sonucu Bursa’daki fuar sayısını artıracaklarını söyledi. Bursa’yı fuarcılıkta önümüzdeki dönemde önemli bir çekim merkezi haline getirmek istediklerini ifade eden Ersözlü, “Bu amaçla iki kurum güçlerini birleştirdi. TÜYAP Bursa olarak yılda 17-18 fuar hazırlıyorduk. BTSO ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği kapsamında Bursa’da daha önce gerçekleştirilmemiş konuları da ele alarak önümüzdeki dönemde 30 fuar yapmayı hedefliyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X