‘Bursa’yı yazmak isterim’

Polisiye türünün usta kalemi Ahmet Ümit, imza gününde Bursalı okurlarıyla buluştu.

‘Bursa’yı yazmak isterim’

DİLEK ATLI

FSM’deki Hayal Kahvesi’nde Bursalı edebiyat severlerle bir araya gelen yazar Ahmet Ümit, kitaplarını imzaladı. Ümit, yeni kitabının ekim ayında raflara çıkacağının müjdesini verdi. Ahmet Ümit ayrıca, Bursa’nın tarihinin çok önemli olduğunu söyleyerek, “Bursa’nın romanını yazmak isterim” dedi.

 

YOĞUN İLGİ. ..

Bursa’da okuyucularıyla buluşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Ümit, yoğun ilgiyi polisiye türünün çok sevilmesine bağladı. Ümit, okurlarıyla tek tek sohbet etti. Soruları da yanıtlayan yazar, “Okuyucu açısından yazarı tanıma fırsatı olan imza günleri yazar için de kitaptan gönderdiği mektupların kimlere ulaştığını bilme fırsatıdır” dedi.

Yeni romanı için çalıştığını söyleyen Ümit, “Ekim ayında raflarda olacak roman, İttihat Terakki’nin son dönemini konu alıyor. 1908-1926 yılları arasında geçen roman, Selanik ve İstanbul arasında okuyucuları sürükleyecek” diye konuştu.

Sultanı Öldürmek romanında Bursa’ya da yer verdiğini belirten yazar, “Bursa’nın benim için ayrı bir önemi var. Osmanlı ve Roma dönemine tanıklık etmiş bu kent, bir yazar için besleyici özellikler taşıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X