Burslu ve devlet destekli eğitim başlıyor

Kestel’de eğitim ve öğretim sektörüne damgasını vurmaya hazırlanan Mesafe Koleji 2017- 2018 eğitim öğretim yılında faaliyete geçiyor.

Burslu ve devlet destekli eğitim başlıyor

Başarılı öğrencilerin burslu bir şekilde okumalarını sağlayacak olan Mesafe Koleji’nin hedefi tam donanımlı mühendisler ve bilim adamları yetiştirmek. Projenin çıkış amacının, ülkemizde etkin ve yetkin mühendisler yetişmediğini ve yeterli teknik alt yapılar olmadığından dolayı böyle bir işe kalkıştıklarını söyleyen okulun kurucusu genç iş adamı Mustafa Dağlı, “Başarılı öğrenciler kendilerini teknik anlamda geliştiremiyorlar, normal Anadolu Lisesi dediğimiz, aslında sadece isimleri değiştirilmiş düz liselere gidiyorlar ve başarılı öğrencilerimiz bu yüzden köreliyorlar ve gittikleri üniversitelerden de mühendisliğin M’sini bile öğrenmeden okullardan çıkıp geliyorlar sonrasında ise hem kendi hayal kırıklıkları ile baş başa kalıyorlar, hem de ülkemiz adına fayda sağlayamıyorlar. Projenin amacı, mühendislik okumayı planlayan başarılı öğrencilerimizi lise yaşlarından itibaren keşif edip onların üniversiteler için mühendislik alt yapılarını hazırlayarak buradan mezun olmalarını sağlamak. Tam bir proje okuluyuz uygulama ve eğitim atölyelerimiz olacak kendi kültür derslerini Anadolu liseleriyle aynı seviyede alacağız. Bunu çok yoğun bir program çerçevesinde değil, çocuklarımıza yeterli bir program çerçevesinde sağlayıp bunun haricinde üniversite hazırlık ağırlıklı bir program vererek okulumuzda ve bunların tamamını da ücretsiz sağlayıp üniversiteye gittiklerinde hocalarını zorlayabilecek seviyelerden mühendislik bilgileriyle başlatmak amacındayız” dedi. 

Mustafa Dağlı, “Kar amaçlı değil sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir yatırım mevcut ve hedefimiz gelen çocuklarımızın etkin ve yetkin birer mühendis olmalarını sağlamak bunun yanı sıra çocuklarımız üniversitede çocuklarımız hiçbir şekilde puan kaybına uğramıyorlar. Tıp yazmak isteyen bir öğrencimiz tıp yazabiliyor, eczacılık yazabiliyor ve puanı hiçbir şekilde düşmüyor” şeklinde konuştu.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X