BURTİD’den Bursa turizminde güç birliği çağrısı

BURTİD Başkanı Doğan Sager, Bursa turizminde güç birliği çağrısı yaptı. Sager, “Bursa turizminde yeni bir döneme başlıyoruz. Yerel yönetimler ve STK’lar, turizmi geliştirmek ve yerel ekonomiyi canlandırmak adına işbirliğini arttırmalıdır” dedi. 

BURTİD’den Bursa turizminde güç birliği çağrısı

Bursa turizmini geliştirmek ve dünya genelindeki pazar payını arttırmak adına çalışmalar yürüten Bursa Turizmcileri ve İş İnsanları Derneği (BURTİD) yönetim kurulu toplantısında önemli çağrıda bulundu. BURTİD Başkanı Doğan Sager, toplantıda yaptığı konuşmada, Bursa turizminin gelişmesi ve hak ettiği payı alması açısından işbirliğine vurgu yaptı. Sager, “Bursa turizminde yeni bir döneme başlıyoruz. Yerel yönetimler ve STK’lar turizm konusunda birlik ve beraberlik içerisinde tam uyum halinde çalıştığında verimli bir sonuç alacağımıza inanıyorum” dedi.

Turizm sektörünü daha rekabetçi hale getirmek ve yerel kültürel mirası koruyarak turizm gelirlerini artırmayı hedeflediklerini ifade eden BURTİD Başkanı Doğan Sager, şunları söyledi:

BURSA TURİZMİNDE YOL HARİTASI

“Bölgedeki turizm potansiyelini artırmak için yerel yönetimler, altyapı geliştirme, tanıtım ve etkinlik organizasyonları gibi alanlarda sivil toplum kuruluşlarının deneyimlerinden faydalanmayı hedeflemeli. Ayrıca, doğal ve kültürel kaynakların sürdürülebilir kullanımı için ortak projeler geliştirilmeli. STK’lar ise, yerli ve yabancı turistleri turizmin faydalarından daha fazla yararlandırmak için çalışmalı. Eğitim programları düzenleyerek yerel esnafı turizm sektörüne hazırlamak, yöresel ürünlerin tanıtımını yapmak ve yerel kültürel etkinliklere destek vermek gibi faaliyetlerle turizmin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacaktır. Bu iş birliği ile hem turizm sektörü canlanacak hem de yerel ekonomi güçlenecek. Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının ortak çalışması, bölgenin turizm potansiyelini maksimize etmek için önemli bir adım olarak değerlendirilmeli.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X