BURTİD’den üyelerine KOSGEB desteği

Bursa Turizmcileri ve İş İnsanları Derneği (BURTİD) Başkanı Doğan Sager, KOSGEB Bursa Müdürü Erkan Güngör ile biraraya gelerek turizm sektörüne destek ve teşvikler yararlanması konusunda çalışma başlattı.

BURTİD’den üyelerine KOSGEB desteği

Bursa’nın turizm gelirlerinin artması ve dünya genelinde markalaşması konusunda çalışmalar başlatan Bursa Turizmcileri ve İş İnsanları Derneği (BURTİD), KOSGEB ile 2024 yılı turizm destek paketlerini ele aldı. Turizmde hak ettiği değeri alan bir Bursa için ilgili tüm paydaşlarla işbirliği içerisinde çalışacaklarını ifade eden BURTİD Başkanı Doğan Sager, “Türkiye ve Bursa olarak dünya turizm pastasındaki büyümeden payımızı almak için çalışacağız” dedi.

Bursa’da turizm sektörünün gelişimi adına geniş yelpazede hizmet veren bir sivil toplum kuruluşu olduklarını vurgulayan Sager, şunları söyledi:

“Turizm sektörü bünyesinde yüzlerce sektörü barındıran bir yapı olduğuna inanıyoruz. Bu çerçevede kuruluşumuz bünyesinde sadece otelciler veya turizm acenteleri değil, sektöre hizmet veren turizm tesisinden taksicisine, AVM’den restoranlara kadar birçok temsilcimiz bulunmaktadır. Bu noktada başta Bursa Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Turizm Müdürlüğümüz, BTSO, Esnaf Odaları, KOSGEB, TÜRSAB, GÜMTOB gibi kurumlarımızla işbirliği halinde bir bütün olarak çalışmalara katkı sağlamak amacıyla ilerliyoruz. Turizm sektörüne hizmet veren üyelerimizin de KOSGEB’in destek ve teşviklerinden yararlanması noktasında 2024 yılını esas alan bir çalışmayı başlattık. Yakın zamanda üyelerimizle genişletilmiş bir toplantı yaparak KOSGEB İl Müdürümüzden bu noktada bilgilendirme alacağız. Turizm sektöründeki işletmelerimizin rekabet edebilirliği ve sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi açısından çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bursa turizminin özellikle Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünya turizm gelirleri pastasından hak ettiği payı alabilmesi yolunda daha etkin bir sürece tüm paydaşlarımızla birlikte imza atacağımıza inanıyorum.

Turizm ve Kültür Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy öncülüğünde ülkemiz turizmde her yıl artış gösteren bir ivme yakalamıştır. Bursa’da da Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş öncülüğünde etkin bir yurt dışı tanıtım ağına imza atıyoruz. BTSO Başkanımız İbrahim Burkay öncülüğünde de turizm sektörüne yönelik yeni pazar arayışları ve destekleri var. BURTİD olarak, devletimizin ve yerel yönetimlerimizin desteğini arkamıza alarak yapılan bu çalışmaları daha ileri noktalara taşımak adına proje ve hedeflerimizle katkı sağlayacağız. Bursa’nın turizm potansiyelini bundan sonraki süreçte en iyi şekilde değerlendirme gayreti içerisindeyiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X