Burun kanamasının nedeni doktorları hayrete düşürdü!

11 yaşındaki Kıbrıslı çocuk hastaneye öyle bir şikayetle geldi ki doktorlar bile hayrete düştü. İsmi belirtilmeyen çocuğun burun deliklerinden çıkan şoke etti.

Burun kanamasının nedeni doktorları hayrete düşürdü!

Kıbrıs’ta yaşayan 11 yaşındaki çocuk burnu kanarken acı içinde acile geldi. Röntgen filmlerine bakan doktorlar burun direğinin yanlarında birbiriyle aynı hizada diske benzer iki yabancı madde buldu.

New England Journal of Medicine’de yazılan raporda doktorlar bu bölgeye sıkışan her türlü yabancı maddenin acil operasyonla alınması gerektiği konusunda uyardı: “Yabancı maddeler mukozaya baskı yaparak kangrene veya septal delinmeye neden olabilir.”

11 yaşındaki çocuk burnuna mıknatısları sokunca mıknatıslar içerde birleşmiş, bu yüzden kendi başına çıkarmayı başaramamıştı.

Mıknatıslar durdukça kıkırdağı aşındırmaya başlamıştı. Acil bir müdahaleyle mıknatısları çıkarmaya çalışan doktorlar da ilk denemede başarısız olduktan sonra burnun iki yanına başka mıknatıslar yerleştirerek çıkarmayı başardı.

Çocuğun burnu 6 ayın sonunda tamamen iyileşirken yaşanan vaka, en ilginç vakalar listesinde yerini aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X