Burun mağdurları, ünlü şarkıcının fotoğrafıyla hastaneye koştu!

Dünyanın 8,8 santimetre ile Guinness Rekorlar Kitabı’na giren en uzun burunlu insanının da yaşadığı Karadeniz’de, kadınların estetik ameliyatta tercihi Petek Dinçöz oldu.

Burun mağdurları, ünlü şarkıcının fotoğrafıyla hastaneye koştu!

Dünyanın 8,8 santimetre ile Guinness Rekorlar Kitabı’na giren en uzun burunlu insanının da yaşadığı Karadeniz’de, son yıllarda burun estetik ameliyatlarında artış yaşanıyor. Karadenizli kadınların estetik ameliyatta tercihi ise Petek Dinçöz’ün burnu oluyor.

ESTETİKTE İLK TERCİH PETEK DİNÇÖZ BURNU

Rize’de, 2000 yılında Çay Televizyonu tarafından düzenlenen ‘Altın Burun’ yarışmalarında 8,8 santimlik burnu ile birinci olan Artvinli Mehmet Özyürek dünyanın en uzun burnuna sahip olması nedeniyle de Guinness Rekorlar Kitabı’na girmişti. Genetik olarak uzun burunları ile tanınan Karadenizliler son yıllarda estetik ameliyatlara yöneldi. Karadenizli kadınların estetik ameliyatta tercihi ise sanatçı Petek Dinçöz burnu oluyor. Hastalara yüz şekline uygun bilgisayar ortamında tasarlanan burun estetikleri uygulanıyor. Karadenizlilerin yanı sıra Trabzon’a, Ortadoğu ve Almanya’dan gelen turistler de estetik ameliyat yaptırıyor.

“PETEK DİNÇÖZ’ÜN ESTETİKLİ BURNUNU İSTİYORLAR”

Estetik yaptırmak isteyen bazı kişilerin sanatçıların fotoğrafını eline alıp hastaneye geldiklerini anlatan Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Muhammet Uraloğlu, “Trabzon’da sanatçıların fotoğrafını getirip, ‘bunun gibi burun istiyorum’ diyen hastalarımız var. En çok Petek Dinçöz burnu isteniyor. İlginç olan o sanatçının burnu da estetik. Tabii hastalar ne kadar fotoğrafla gelseler de biz hastanın yüz şekline uygun olan ne varsa onu bilgisayar ortamında hastaya gösteriyoruz. Hastada bu şekilde bir güven oluşuyor ve bize rahatlıkla güvenip ameliyat oluyor. Bizim için doğallık çok önemli. Doğal ölçüler kaçırıldığında pinokyo burnu dediğimiz burun delikleri gözükebiliyor. Bunlara deforme olmuş, aşırı estetik diyoruz” diye konuştu.

8,8 santimlik burnu ile birinci olan Mehmet Özyürek

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X