Bush’tan CIA değerlendirmesi

ABD eski Başkanı George W. Bush, 11 Eylül saldırılarından sonra terör şüphelilerine yönelik uyguladıkları gözaltı ve işkence yöntemleriyle eleştirilen ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) yetkililerini savundu. Bush, ‘Onlar vatanseverler’ dedi.

Bush’tan CIA değerlendirmesi

CNN televizyonuna bir mülakat veren Bush, CIA’nın 11 Eylül saldırıları sonrası terör şüphelilerine uyguladığı işkence içeren sorgulama tekniklerine dair raporu da değerlendirdi. 

CIA çalışanlarını, ‘ülkenin saygı göstermesi gereken vatanseverler’ olarak tanımlayan Bush, Senato raporuyla bu kişilerin itibarlarının zedelenmemesi gerektiğini vurguladı. “Bu insanlar vatanseverler. Senatonun raporu ne söylerse söylesin, eğer onların ülkemize olan katkılarını azaltırsa, hedeflenen asıl amacından uzakta demektir’ ifadesini kullandı.

Bush, ‘Ben yöneticileri, yönetici yardımcılarını biliyordum. Birçok operatörü biliyordum. Bunlar iyi insanlar, gerçekten iyi insanlar ve bizler millet olarak onlara sahip olduğumuz için şanslıyız’ değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X