BUSİAD Ödülleri’nin sahipleri belli oldu

BUSİAD Ödülleri açıklandı. Doğan Ersöz Ödülü Bosh Sanayi ve Ticaret AŞ’ye verilirken, Dr. Tarık Öğüt ‘Özel Başarı’, Ergun Kağıtçıbaşı ‘Eğitim ve Kültüre Katkı’, Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu ise ‘Meslek’ ödülüne layık görüldü.

BUSİAD Ödülleri’nin sahipleri belli oldu

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Ödülleri’nin sahipleri belli oldu. BUSİAD Başkanı Günal Baylan, dün yaptığı açıklamada, derneğin marka etkinliklerinden olan ve bu yıl 21’inci kez verilecek ödüller için 11 Aralık Cuma akşamı Hilton Oteli’nde tören düzenleneceğini kaydetti. ‘2014 Doğan Ersöz Ödülü ve BUSİAD Başarı Ödülleri Yönetmeliği’ çerçevesinde ödül almaya hak kazanan isimleri oy birliği ile belirlediklerinin altını çizen Baylan, ”Otomotiv sektörünün geleceğine yön veren tasarruf, konfor ve güvenlik odaklı teknolojileri insanlığın kullanımına sunan, Türk işçisinin çalışma azminden aldığı güçle yeni yatırımları devreye sokan ve istihdamını arttıran, gerçekleştirdiği ihracatla ülke ekonomisine katma değer sağlayan, kalite çizgisi sayesinde Avrupa Kalite Büyük Ödülü’nü iki kez kazanan ve sahip olduğu ‘Yaşam için teknoloji’ misyonunun gerekliliklerini yerine getiren Bosch Sanayi ve Ticaret AŞ, ‘2014 Yılı Doğan Ersöz Ödülü’ne layık görülmüştür” dedi.

ÖZEL BAŞARI ÖDÜLÜ ÖĞÜT’ÜN

BUSİAD Özel Başarı Ödülü’nü Dr. Tarık Öğüt’ün almaya hak kazandığını dile getiren Baylan, Öğüt’ün 1990 yılında çıktığı yolda FİGES’i Türkiye’nin önde gelen ileri mühendislik ve Ar-Ge şirketlerinden biri konumuna getirdiğini vurguladı. Baylan, ”Makina Yüksek Mühendisi Dr. Tarık Öğüt ayrıca ülke adına katma değer üreten projelerde görev aldı, yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da adından söz ettirdi ve Türkiye’nin Ar-Ge çalışmalarının gerçek anlamda değer bulması adına önemli adımlar attı” ifadelerini kullandı.

KAĞITÇIBAŞI DA KÜRSÜDE

BUSİAD Başkanı Baylan, ”Eğitim ve Kültüre Katkı Ödülü’ne Ergun Kağıtçıbaşı’nın  layık görüldüğünü belirterek, bunun gerekçelerini şöyle sıraladı: ”Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan Bursa’nın ‘Sanayi kenti’ kimliği kazanmasında aktif rol oynadı, ayrıca 15 organize sanayi bölgesinin Bursa’da hayat bulmasının baş aktörlerinden biri oldu. Kağıtçıbaşı, kaleme aldığı kitaplarla da Bursa’nın ekonomi tarihini gelecek kuşaklara ulaştırdı.”

MESLEK ÖDÜLÜ DOSTOĞLU’NUN  

Günal Baylan, ”Yurt içinde çeşitli üniversitelerde görev alarak Türkiye’de mimarlık eğitiminin gelişmesine katkı sağlayan, alanında çok sayıda yazılı esere imza atan ve Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesinde pay sahibi olan Prof. Dr. Neslihan Türkün Dostoğlu, BUSİAD Yönetim Kurulu tarafından 2014 Yılı Meslek Ödülü’ne layık görülmüştür” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X