BUSİAD ve BTSO’ya ziyaret

İngiltere Başkonsolosu Leigh Turner ve beraberindeki heyet, dün ilk olarak Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’ni (BUSİAD) ziyaret etti.

BUSİAD ve BTSO’ya ziyaret

Turner, burada yaptığı konuşmada, Bursa’da olmaktan ve BUSİAD üyeleri bir araya gelmekten son derece mutlu olduğunu belirterek, iki ülke arasında köklü ticari ilişkilerin son yıllarda önemli bir gelişim trendi gösterdiğini söyledi. İngiltere’nin yaratıcı endüstriler alanında Bursa’ya katkı sağlayabileceğini kaydeden Turner, ”Bu şekilde Bursa firmaları yerel şirket olmaktan çıkıp, küresel şirket olma yolunda ilerleyebilirler. Özellikle marka inşası gibi yaratıcı yetenekler ayrıca pazarlama ve finans alanlarında önemli işbirlikleri geliştirebiliriz” dedi.

BELİRSİZLİK UYARISI

İngiliz Başkonsolos, BUSİAD ziyaretinin ardından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliğinde Oda hizmet binasında düzenlenen ‘Yaratıcılık’ konulu seminere katıldı. Toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Turner, Türkiye’de yaşanan terör olaylarına değindi. PKK’yı terör örgütü olarak gördüklerinin altını çizen Turner, yaşanan terör olaylarının İngiliz firmalarının Türkiye’ye yatırım yapma isteğini etkilemediğini savundu. Turner, ”Yatırımlarımızı sürdürmeye ve desteklemeye devam edeceğiz. Ancak Türkiye’deki bu belirsizlikler giderse daha fazla şirket ve firma buraya gelecektir” diye konuştu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X