BUSİAD’dan Bursa Vizyonu! İşte öne çıkan 8 öneri…

Bursa için ‘mutabakatla’ yeni bir bakış geliştirilebileceğini belirten BUSİAD Başkanı Buğra Küçükkayalar, “Sanayi, tarım ve turizmi bir arada yürüterek örnek kent olabiliriz” dedi.

BUSİAD’dan Bursa Vizyonu! İşte öne çıkan 8 öneri…

Hatice DAL

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) uzun zamandır çalışmalarını sürdürdüğü ‘Bursa Vizyonu’ çalışması düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı.

Podyum Davet’te gerçekleştirilen toplantıda konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Bursa’nın elinde hala doğal hazineler olduğunu ifade ederek, “Bu toplantının amacı çok geç olmadan Bursa’nın yaşanılabilir bir kent olarak devam edebilmesi için bir uzlaşı ortamı oluşumuna katkıda bulunmak. BUSİAD’ın 45, Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutlarken, yaşanabilir bir Bursa mücadelesini, kente borcumuz olarak görüyoruz. Bizler önce Bursa sevdalısıyız. Başka Bursa yok” dedi. Köklü bir sanayicilik ve iş insanlığı potansiyeline sahip Bursa’nın, örnek bir kent olması gerektiğini anlatan Küçükkayalar, “Nilüfer Deresi ile Marmara Denizi’nin içine düştüğü durum ve olası depremde mevcut yapılaşmanın yaratacağı sorunlar da göz önüne alınmalı. Yeni bir bakış geliştirmenin şart olduğunu görüyoruz. Tüm Bursalıların paydaş olduğu bir ‘Bursa Mutabakatı’nın oluşturulmasına ön ayak olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

DİJİTAL VE YEŞİL DÖNÜŞÜM
Küçükkayalar, yaklaşık altı aylık bir çalışmanın ürünü olan raporda, Bursa’nın ‘sanayi, tarım ve turizm’ olarak belirlenen üç önemli temel ilgi alanının, birbirlerinin alanlarına dokunmadan, birbirlerine sorun yaratmadan ve birbirlerine destek olarak gelişmesini sağlamak olduğunu vurguladı. Küçükkayalar, “Biz, “Sanayi, Tarım ve Turizm ile Gelişen Bursa” diyoruz. Çünkü temel olan, her ne olursa olsun büyümek değil, gelişmektir! Hedefimiz, bu üç ilgi alanı için ‘Dijital, Yeşil ve Toplumsal Dönüşümü’ sağlayarak gelişmek olmalıdır” ifadesini kullandı.

İŞTE ÖNE ÇIKAN 8 ÖNERİ

-Bursa’da tarım ve orman alanlarına dokunulmadan ek sanayi ve ticaret alanlarına sahip olunabillir.
-Nilüfer’de yeni OSB’ye izin verilmemeli, şehrin içerisindeki düzensiz sanayi ya ıslah edilmeli ya da taşınmalı.
-Bursalı sanayici ve iş insanları yatırımlarını yaparken tarım ve orman alanlarının korunmasına özen göstermeli.
-Orman alanları gibi tarım alanlarına da dokunulmamalıdır. Yeteri kadar sanayi ve konut yapılaşma alanı mevcuttur.
-Çevre korunmalı ve su kaynakları doğru yönetilmelidir. Tarım özendirilmeli, çiftçiliğe itibar kazandırılmalıdır.
-Bursa’da kültür turizmi ağırlıklı sunulmalıdır. Termal turizm ‘Yeşil Bursa’ nitelemesi korunarak geliştirilmelidir.
-Uludağ yılın her mevsimi yararlanılabilecek bir alan haline getirilmelidir. Büyük bir kent müzesi yapılmalıdır.
-Bursa 2040 Çevre Düzeni Planı’na bütün paydaşların görüş, öneri ve olurları ile hayata geçirilip uyulmalıdır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X