BUSİAD’dan rektöre hayırlı olsun ziyareti

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı makamında ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar diledi.

BUSİAD’dan rektöre hayırlı olsun ziyareti

Ziyarette konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’a yeni görevlerinde başarılar dileyerek, BUSİAD’ın Uludağ Üniversitesi ile çok sayıda ortak projeye imza attığını ve iki kurumun sıkı bir iş birliği içinde olduğunu ifade etti.

Özellikle son dönemde gerçekleştirilen staj programlarında önemli başarılar kaydedildiğini belirten Baylan, üniversite-sanayi iş birliğinin sağlam temeller üzerine oturması ve bu birlikteliğin devamlılığı adına çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

Günal Baylan, “Son olarak 6-7 aydır yeni bir program üzerinde çalışıyoruz. Bursa’da Ar-Ge Merkezi olan firmalara yönelik lisans programı mezunu öğrencilerin bir sertifika programına dahil olarak daha nitelikli bir şekilde mezun olmalarına olanak sağlayacak yeni bir projemiz var” dedi. Söz konusu projeyle ilgili söz alan BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Erdal Şimşek de, planladıkları sertifika programının üniversite son sınıf öğrencilerini ya da yeni mezunları kapsayacağını dile getirdi.

PROJE SAYISI ARTMALI

Prof. Dr. Yusuf Ulcay da, BUSİAD ile Uludağ Üniversitesi arasında süregelen iş birliğinin bundan sonraki süreçte daha da artarak devam edeceğini ifade etti. Prof. Dr. Ulcay, Bursalı sanayiciler arasında gerçekleştirdikleri anket sonuçlarına dayanarak sanayicilerin, 2 yıllık meslek yüksekokulu öğrencilerinin daha nitelikli bir şekilde mezun olmalarını ve master-doktora öğrencilerinin de araştırma laboratuvarlarında görev alacak seviyede olmalarını beklediklerini kaydetti. 

Devletin Ar-Ge projeleri için ayırdığı kaynakların üçte birinin ya da dörtte birinin kullanılabildiğinin altını çizen Prof. Dr. Ulcay, bunun için özellikle sanayici kanadında gerçekleştirilen proje sayısının artması gerektiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X