BUSKİ muhtarların gönlüne su serpti

BUSKİ Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde Dobruca İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde bir araya gelen Nilüfer, Yıldırım ve Osmangazi ilçelerine bağlı en çok şikayet alınan mahallelerin muhtarları, suyun ilk çıkış noktasından musluktan akan sürecine uzanan ‘Suyun Hika

BUSKİ muhtarların gönlüne su serpti

Tanıtım programında kuruluşundan bugüne dek BUSKİ’nin gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgilendirme de yapıldı. 30 Mart 2014’deki yerel seçimlerle birlikte yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası kapsamında Bursa’nın tamamının Büyükşehir sınırlarına dahil olduğunu belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, sorumluluk ve görev alanlarının buna bağlı olarak bütün Bursa’yı kapsar hale geldiğini belirtti.

Bursa’nın geleceğine damgasını vurmaya aday büyük yatırımlara imza attıklarını anlatan Çetinavcı, “Bursa, kullanım sırasına göre içme suyunu Nilüfer Çayı üzerinde kurulu Doğancı ve Nilüfer barajları, Uludağ yamaçlarındaki pınar kaynakları ve Bursa ovasındaki yeraltı kuyu sularından olmak üzere üç kaynaktan temin ediyor. Bursa Ovası yeraltı suyu rezervimiz yıllık 210 milyon metreküp, tahsis edilen miktar yıllık 55 milyon metreküp, kurulu gücümüz 55 milyon metreküp olup kuyu adedimiz 120’dir. Dobruca İçmesuyu Arıtma Tesisi çıkışından şehre verilen su, güvenle ve sağlıklı bir şekilde tüketilebilmesi için sürekli olarak belirli periyotlarda biyolojik, kimyasal ve fiziksel analizlere tabi tutuluyor. İçmesuyu arıtma tesisinde 24 saat boyunca laboratuvarlardaki numune musluklarından alınan su 2’şer saatlik, günlük ve haftalık periyotlarla yapılan kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerle incelenmekte ve denetim altında tutuluyor” dedi.

“SUYUMUZ İÇİLEBİLİR STANDARTLARDA”

İçme suyunun, “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” ile Avrupa Birliği (AB) Standardı,  WHO (Dünya Sağlık Örgütü) Standardı ve TS 266 Standardı’na uygun olduğunu ifade eden Çetinavcı, çeşmeden akan suyun gönül rahatlığıyla içilebildiği şehirlerin başında Bursa’nın geldiğine dikkat çekti.

Bursa’nın içme suyu temininde sırasıyla barajlar, pınar kaynakları ve yer altı kuyu sularından faydalanıldığını belirten Çetinavcı, “Kuraklık, işletme, bakım onarım gibi olağan dışı dönemlerde yer altı kuyu sularına başvurmaktayız. Bu tedbir amaçlı geleceği düşünerek yaptığımız bir uygulamadır. Zaruri sebeplerden kaynaklı olup geçici bir durumdur” dedi.

Doğancı Barajı’ndaki bakım ve onarım çalışmalarının kesintisiz, sağlıklı içmesuyu temininin sağlanmasında gerekli olan teknik altyapının sorunsuz bir şekilde oluşturulduğunu vurgulayan Çetinavcı, “DSİ 1. Bölge Müdürlüğü ile koordineli olarak sürdürdüğümüz bakım onarım çalışmaları boyunca Bursa susuz kalmayacak” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X