BUSKİ’den Karesi Köyü’ne iyi haber

Orheneli’ye bağlı Karesi’de köylülerin su mücadelesi sonuç verdi.

BUSKİ’den Karesi Köyü’ne iyi haber

RABİA DENİZ 

6 bin dönüm tarım arazisini sulayan Sugözü su kaynağının elinden alınma korkusu yaşayan köylüler, BUSKİ’den gelen yanıtla rahat bir nefes aldı. Köylüler, kaynağın BUSKİ tarafından tüm Orhaneli’ye su verilmesi için projelendirildiğini öğrenince soluğu ilgili kurumlarda aldılar. Sorunu CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal aracılığıyla TBMM’ye de taşıyan köylülere bekledikleri yanıt BUSKİ’den geldi. BUSKİ; bilgi edinme başvurusuna verdiği yanıtta, yapılan çalışmaların Sugözü su kaynağı ile ilgili olmadığını vurguladı. 

YENİ SİSTEME ENTEGRASYONU SAĞLANACAK 

Söz konusu çalışmaların 1981 yılında döşenmiş ve halen Orhaneli içme suyu ihtiyacını karşılayan kaynaklardan olan Dağgüney1 ve Dağgüney 2 kaynaklarına ait eski, yıpranmış ve teknik özelliklerini yitirmiş, ana iletim hattının rehabilitasyon çalışması olduğu belirtililen yazıda;  “Bölgede yapılan çalışmalar Dağgüney1/2 Orhaneli Merkez Toplama Su Deposu arasındaki ve sıkça arıza vermeye başlayan ana iletim hattının rehabilitasyon çalışması olup Sugözü su kaynağı ile alakalı değildir. Bahse konu bölge ve civarındaki içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak kurumumuzun sorumluluğunda olup gelecek yıllarda söz konusu kaynakların yetersizliği göz önünde bulundurularak kurumumuz tarafından su gözü su kaynağının da yeni sisteme entegrasyonunun planlanması ve proje çalışması devam etmektedir.” ifadeleri yer aldı. 

Köylüye ait 6 bin dönüm arazide bu su kaynağından çekilen su ile tarım yapılabildiğini belirten Karesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Ağlan, verilen yanıtın kendilerini memnun ettiğini, tüm köylünün rahat bir nefes aldığını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X