BUSKİ’ye altyapı kredisi

Büyükşehir Meclisi, BUSKİ’ye İller Bankası’ndan 765 milyon 330 bin liralık kredi kullanma yetkisi verdi. Kredi, BUSKİ’nin tüm ilçelerdeki altyapı, içme suyu çalışmalarında kullanılacak.

BUSKİ’ye altyapı kredisi

SEYİT GÜNDOĞAN

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Başkan Recep Altepe başkanlığında gerçekleşen Haziran ayı toplantısında; BUSKİ’nin tüm Bursa genelinde altyapı çalışmalarında kullanmak amacıyla İller Bankası’ndan alacağı 765 milyon 330 bin liralık kredi için onay çıktı. Oyçokluğu ile kabul edilen maddeye; AK Parti, MHP ve DP grupları kabul oyu verirken, CHP grubu ret oyu verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın mali açıdan en düzenli il olduğuna dikkat çekerek, “Kredi kriterlerine uyan en iyi uyan illerin başında Bursa geliyor. Bu krediyle bütün ilçelerin altyapısını yenileyeceğiz. Borçlanma konusunda sıkıntımız yok. Bütün belediyelerin bütçelerinin 1.5 katına kadar uzun vadeli borçlanma yetkisi var. Borçlarımızı düzenli olarak ödüyoruz. Borç yiğidin kamçısıdır. Borcu olmayan belediye çalışmayan, proje üretmeyen belediyedir. Bir belediye başkanının bankada parası varsa o belediye çalışmıyor demektir” diye konuştu. 

KAVŞAK TARTIŞMASI

Oturumda ayrıca, Mudanya Köprülü Kavşağı inşaatı yapım çalışmaları da gündeme geldi. Eleştirilere yanıt veren Başkan Altepe, çalışmalar nedeniyle yaşanan trafik sıkışıklığının birkaç gün içinde sona ereceğini vurguladı. Tüm tedbirlerin alınıp halka duyurulmasına rağmen, trafik işaretlerine uyulmadığını ve alternatif yolların değerlendirilmediğini kaydeden Altepe, keşmekeşliğin de bu nedenle yaşandığını savundu.  Altepe, “Köprü inşaatıyla ilgili ilk günlerde yan ve serbest yollar planlandı. Trafik yönlendirmeleri planlandı. Bunların halka duyuruları da yapıldı. Fakat her nedense aldığımız tüm tedbirlere rağmen çalışma bölgesinde yoğunluk oluştu. Alternatif yönlendirmeleri daha da belirginleştirerek, tedbirleri biraz daha genişleterek en fazla birkaç gün içinde trafiği normal seyrine çekmeyi planlıyoruz” dedi. 

Mudanya Kavşağı’nın tamamlandığında bölge trafiğini ciddi anlamda rahatlatacağının altını çizen Altepe, okulların kapanmasını fırsat bilerek Bursa’yı bu sıkıntıdan kurtarmak istediklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X