BUSMEK eğitimde çıtayı yükseltiyor

Büyükşehir Belediyesi, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde 53 branşta eğitim verecek olan BUSMEK Ertuğrul Kurs Merkezi’ni hizmete açtı. Başkan Alinur Aktaş, kesinlikle tasarruf etmeyecekleri tek konunun eğitim olduğunu söyledi.

BUSMEK eğitimde çıtayı yükseltiyor

Büyükşehir Belediyesi, 13. yılında 30 farklı mekanda hizmet veren Bursa Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nın (BUSMEK) tüm kesimlere ulaşabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların sanatsal ve mesleki ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hazırlanan Nilüfer Ertuğrul Kurs Merkezi de düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yaz dönemi için 25 branşta 1.055 ön başvurunun alındığı kurs merkezinde, 27 grupta 489 kişiye eğitim verildi. Yabancı dillerden kişisel gelişime, bilgisayar kullanımından giyim üretim teknolojilerine, el sanatlarından robotik kodlamaya kadar birçok branşta eğitimlerin verildiği merkez, 2018-2019 yeni eğitim öğretim dönemi için de 3.100 başvuru aldı.

4 katlı merkezde 12 adet derslik bulunurken, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde 53 branşta eğitimler verilecek. Bu branşlar arasında yabancı dillerden el sanatlarına, yiyecek içecek hizmetlerinden kişisel gelişime kadar birçok branşı bulunuyor.

30 FARKLI MEKÂNDA HİZMET

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, açılışın ilçeye ve Bursa’ya hayırlı olmasını diledi. Köklü tarihi geçmişe sahip bir şehirde yaşadıklarını belirten Başkan Aktaş, Bursa’nın tarihi, kültürü, termali ve doğal güzellikleriyle tüm zamanların en güzel şehri olduğunu ifade etti. BUSMEK’in rahmetli Başkan Hikmet Şahin döneminde 2006 yılında hizmet vermeye başladığını ve Recep Altepe döneminde biraz daha geliştiğini hatırlatan Başkan Aktaş, idealist anne ve babalar olabilmek için bu tür yerlerin önem arz ettiğini kaydetti. 

BUSMEK’in bir halk üniversitesi olduğunu belirten Başkan Aktaş, “2006 yılında rahmetli Hikmet Şahin döneminde 5 kurs merkeziyle yola çıkan BUSMEK, 13. yılında 30 farklı mekânda hizmet veriyor. Devletin ve belediyelerin tasarrufu konuştuğu bir dönemde, kesinlikle tasarruf etmeyeceğimiz konu eğitimdir. Yeter ki bizler 7’den 70’e herkesin hayatına dokunalım ve gelişimlerine katkı sunalım” dedi.

YILDA 30 BİN KURSİYER

Her yıl ortalama 30 bin kursiyere 250 farklı branşta eğitim hizmeti sunulduğunu dile getiren Başkan Aktaş, yetişkin eğitimleriyle toplam 210 bin kişiye, örgün eğitime takviye kurslarıyla Hamitler Çocuk Merkezi’nde, Alacahırka Çocuk Merkezi’nde ve Sosyal Eğitim Merkezi’nde 7 bin öğrenciye eğitim verildiğini açıkladı.

Protokol tarafından kurdele kesimiyle kurs merkezi hizmete açılırken, kursiyerlerle sohbet edip, çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Aktaş, daha sonra yine kursiyerlerle birlikte pasta kesti.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X