BUSMEK’ten istihdama büyük katkı

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) sayesinde 2013 yılından bu yana tam 268 kursiyer istihdam fırsatı buldu.

BUSMEK’ten istihdama büyük katkı

İşe yerleşen kursiyerlerin bir kısmı, 2013 yılında BUSMEK bünyesinde kurulan ve firmalardan gelen talepleri kursiyerlerle buluşturan ‘İstihdam departmanı’ yönlendirmesiyle gerçekleşti. 2014-2015 yılları verilerine göre BUSMEK’te çeşitli alanlarda eğitim alarak sertifika sahibi olan kursiyerler istihdam olanağı buldu. Buna göre; işe yerleşen kursiyerlerin yüzde 25’i ‘Muhasebe ve Finansman’ alanında eğitim alırken, onu takip eden bir diğer alan ise yüzde 17 ile ‘Bilişim Teknolojileri’ oldu. Kuaförlük ve cilt bakımı kurslarını tercih eden kursiyerler de işe yerleşenlerin yüzde 16’sını oluşturuyor.

Ayrıca bu bölümde eğitimlerini başarıyla tamamlayanlar, BUSMEK’ten aldıkları sertifika ile kendi işyerlerini açma imkânını da buldular. El Sanatları Teknolojileri alanından mezun olan kursiyerler ise istihdam listesinin yüzde 15’ini oluşturuyor. Bu branştan mezun olanlar genellikle evden satış yaparak çevrelerine hizmet sunuyor ya da sosyal medya üzerinden tüm Türkiye’ye ulaşıyorlar. Hasta kabul işlemleri branşını tamamlayan kursiyerler de Bursa’daki çeşitli hastane ve sağlık merkezlerinde istihdam edilerek, Bursalılara hizmet veriyorlar.

GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ

BUSMEK ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan protokolle açılan girişimcilik kursları aracılığıyla 2011 yılından bu yana 287 kişi eğitim aldı. Kursu başarı ile tamamlayanların 96’sı ise iş yerini kurarak kendi işinin patronu oldu. Girişimcilik raporları incelendiğinde ise en fazla tekstil sektöründe iş yeri açanlar göze çarpıyor. Girişimcilik eğitimi alan 25 kişi tekstil sektöründe kendine yer buldu. Girişimcilerin tercih ettiği sektörlerden bir diğeri de Üretim ve İmalat. Bu alanda ise 17 kişi iş yeri açarken, bunları ‘Hizmet’ sektörü, ‘Yapı ve inşaat’, ‘Gıda’ ile ‘Hobi ve Sanat’ ve son olarak da ‘Bilişim’ sektörü takip ediyor.

BUSMEK’te Nisan ve Mayıs aylarında verilecek girişimcilik eğitimi için ön başvurular alınmaya devam ediyor. 4 Mart’a kadar devam edecek ön kayıtlar yoğun ilgi görüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X