BUTEKOM Ar-Ge odaklı büyümeye güç katıyor

Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM), Bursa iş dünyasının çözüm ortağı olma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. 

BUTEKOM Ar-Ge odaklı büyümeye güç katıyor

BUTEKOM, otomotiv, tekstil, kompozit ve kimya başta olmak üzere firmaların Ar-Ge odaklı çalışmalarına güç katıyor. Tekstil ve Teknik Tekstil konularında Türk Akreditasyon Kurumu tarafından da uluslararası akreditasyon alan merkezden şimdiye kadar 120’den fazla firma faydalandı.

Tekstil sektöründe faaliyet gösteren LCW, KOTON, Yeşim Tekstil, KORTEKS gibi ünlü markaların tercih ettiği merkez, Ar-Ge çalışmaları için Türkiye’deki birçok üniversiteye de hizmet verdi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yaptığı açıklamada, BUTEKOM ile Bursa sanayisinde emek yoğun konvansiyonel ürünlerden, bilgi yoğun ve katma değeri yüksek ürünlerin üretimine geçişi hızlı bir şekilde sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

BUTEKOM’un sektörlere yönelik eğitimler ve organizasyonlar düzenlemenin yanı sıra Ar-Ge projeleri ile üniversite-sanayi işbirliğine de katkı sağladığını vurgulayan Burkay, ayrıca merkezin katma değeri yüksek ürünler geliştirdiğini ve laboratuvar hizmeti verdiğini kaydetti.
 
6 BİN KİŞİYE  EĞİTİM

BUTEKOM Genel Müdürü Dr. Mustafa Hatipoğlu da, merkezin bugüne kadar 200 eğitimle toplam 6 binden fazla kişiye ulaştığına dikkati çekerek, BUTEKOM’un şimdiye kadar 80’den fazla Ar-Ge projesi gerçekleştirdiğini anlattı.

Hatipoğlu, ‘’Bu projelerin yarısını TÜBİTAK projesi oluşturuyor. Ayrıca, Kalkınma Ajansları, KOSGEB ve AB destekli projeler gerçekleştiren merkez, Ar-Ge ve inovasyona dayalı üretime geçişte firmalara rehberlik etmeye devam edecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X