BUTGEM modeli farklı ülkelerde de hayata geçmeli

BM Uzmanı Sobhani, BUTGEM gibi merkezlerin tüm dünyaya yayılması gerektiğini ifade ederken, Uzman Dzuteska ise, kendilerinin de BUTGEM’in tecrübesine ihtiyaçları olduğunu belirtti.

BUTGEM modeli farklı ülkelerde de hayata geçmeli

Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı uzmanları, Bursa sanayisinin nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamasında büyük katkı sağlayan Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’ni (BUTGEM) ziyaret etti. 

Kurslarda ve eğitim alanlarında incelemelerde bulunan 4 kişilik BM heyeti, Maket Robot, Ahşap Oyuncak Atölyesi, Telden Araba ve Origami Kağıt Sanatı kurslarında eğitim gören öğrenciler ile bir araya geldi. Kurs öğretmenlerinden eğitimler hakkında bilgi alan heyet, BUTGEM’de yürütülen faaliyetlere tam not verdi. 

Heyet, ayrıca ziyarette yenilenebilir enerji konularında da fikir alışverişinde bulundu.

BUTGEM BÜYÜK BİR FIRSAT

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, BM Kalkınma Programı Uzmanları’nın merkezi ziyaret etmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Gülener, BUTGEM’de alanında deneyimli uzman eğitmenler tarafından verilen kursların iş sahibi olmak isteyenler için büyük bir hazine olduğunu kaydetti. Gülener, ”BUTGEM, Bursa ve ülkemiz için büyük bir fırsat. Meslek sahibi olmayan gençlerimiz, BUTGEM sayesinde hayallerindeki mesleklere kavuşmaya devam ediyor” dedi. 

HERKES FAYDALANMALI

BUTGEM’in Bursa sanayisi için bulunmaz bir nimet olduğunu dile getiren Gülener, merkeze her zaman destek vermeye devam edeceklerini kaydetti. Fahrettin Gülener, ”BUTGEM, büyük bir okuldur. Buradaki bilgi ve deneyimden herkes faydalanmalıdır” diye konuştu. 

VİZYONER LİDERLİK VAR

BUTGEM’de olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Uzman Sahba Sobhani, ”BTSO liderliğinde yapılan mesleki eğitimleri yerinde gördük. Bursa, mesleki eğitim konusunda önemli bir merkez. Buna bizzat tanık olduk. Burada vizyoner bir liderlik var. Genç yaşta çocuklar pratik alanlarda çok faydalı eğitimler alıyorlar. Bu merkezler tüm dünyada mutlaka yayılmalıdır” dedi.

TECRÜBESİNE İHTİYACIMIZ VAR

Uzman Vesna Dzuteska, BUTGEM’deki çalışmalardan ve faaliyetlerden çok etkilendiğini vurguladı. Dzuteska, ”En son yapılan araştırmada dünyada işverenler ilan ettikleri pozisyonların yüzde 25’ini aradıkları şartlarda eleman bulamadığı için dolduramıyorlar. İstihdam edilenlerin ise en az yüzde 30’u gerekli becerilere sahip değil. BUTGEM modelini farklı ülkelerde de hayata geçirmek lazım” diye konuştu. Dzuteska, kendilerinin de BUTGEM’in tecrübesine ve kapasitesine ihtiyacı olduğunu belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X