BUTGEM’de eğitim başlıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin (BUTGEM) yeni eğitim dönemi 12 Ekim 2015 tarihinde başlıyor.

BUTGEM’de eğitim başlıyor

Yeni bir meslek edinmek veya mesleklerini geliştirmek isteyen gençler, otomotiv, tekstil, endüstriyel otomasyon, mekatronik ve hizmet sektörü gibi dallarda 29 kurs programından faydalanabilecek. Bu kurslardan ise yaklaşık 600 kişi faydalanacak. 

Gündüz ve akşam olmak üzere gerçekleştirilecek kurslara, 18-35 yaşlarında, en az lise veya dengi okul mezunları başvurabiliyor. Digital baskı operatörlüğü, dokuma operatörlüğü, sac işçiliği ve dikiş makinası operatörlüğü kurslarına kayıt olmak isteyenlerden ise en az ilköğretim mezunu olmaları şartı aranıyor. BUTGEM’in kurslarına ise ön kayıtlar 2 Ekim 2015 tarihine kadar sürecek. Kurslara kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan BUTGEM’de şahsen başvurarak, ön kayıt yaptırabilecek.

TÜM GENÇLERİ BEKLİYORUZ

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, Türkiye’nin kalkınmasında ve hedeflerine ulaşmasında mesleki eğitimlerin önemli bir unsur olduğunu söyledi. Dünyada örnek gösterilen BUTGEM’in eğitim programlarını iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda belirlediklerini kaydeden Gülener, Bursa iş dünyasının nitelikli eleman ihtiyacını çözmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. 

Gülener, “BUTGEM, Bursa için önemli bir değer. BTSO olarak meslek sahibi olmak isteyen gençlerimizin BUTGEM’in fırsatlarından ve avantajlarından faydalanmasını hedefliyoruz. Meslek sahibi olmak isteyen tüm gençlerimizi BUTGEM’in kurslarına bekliyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X