BUTTİM elektriğini güneşten üretecek

Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi (BUTTİM) Yönetim Kurulu, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nu, Çankaya Köşkü’ndeki makamında ziyaret etti.

BUTTİM elektriğini güneşten üretecek

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çavuşoğlu, BUTTİM’in bulunduğu bölgede önümüzdeki dönemde fonksiyonel anlamda önemli gelişmeler olabileceğini söyledi. Bursa için yapılacak her güzel çalışmaya destek vermeye hazır olduğunu belirten Çavuşoğlu, ”Bunu siz yapacaksınız. Benden destek sonuna kadar var inşallah” dedi. Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’nu, yeni görevinden ötürü tebrik eden ve başarılar dileyen Başkan Ali Tiryaki, ”Gençsiniz, dinamiksiniz ve Bursa için bir şanssınız. Başbakan yardımcılığı görevinizin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” diye konuştu.

DEĞERİ SÜREKLİ ARTIYOR

BUTTİM’in değerinin gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Tiryaki, yeni dönemdeki çalışmalar arasında en önem verdikleri projenin, BUTTİM’in enerji tüketiminin yenilenebilir enerji kaynaklarıyla sağlanması olduğunu kaydetti. Tiryaki, ”Enerji gideri bakımından BUTTİM’in yıllık yaklaşık 4 milyon TL’lik bir tüketimi var. Burada bir güneş enerjisi ve yenilenebilir enerji santralından da faydalanabiliriz. Bizim kompleksimizin fiziki yapısı bu projeye çok uygun. 135 bin metrekarelik bir alan üzerine kuruluyuz ve bu projeyi 50 bin metrekarelik bir alan üzerine kurmayı planlıyoruz. Evet, maliyetli bir proje. Planlarımıza göre ayırdığımız bütçeyi 7 yılda amorti ediyoruz. Esnafı çok sıkıntıya sokmadan bir yol arıyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X