Bütün Bursa arkanda! İstersen kazanırsın

Tribünde 40 bin, sahada 11 TİMSAH, büyük bir iştahla avını bekliyor… Artık nefesler tutuldu, herkes bu akşamki Galatasaray maçına kitlendi… 5 haftada 9 puan toplayan Bursaspor, kritik engeli de geçip geleceğe umutla bakmayı hedefliyor… Saat 19.30’da

Bütün Bursa arkanda! İstersen kazanırsın

Süper Lig’de geride kalan 5 haftada topladığı 9 puanla 7. sırada yer alan Bursaspor, 13 puanla liderlik koltuğunda bulunan Galatasaray’ı ağırlıyor. Son 2 haftada Akhisarspor ve Malatyaspor’u devirerek çıkış arayan yeşil beyazlılar, Galatasaray engeleni de kayıpsız geçip yeni hedeflere yelken açmak istiyor. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda saat 19.30’da başlayacak olan müsabakayı Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus’un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Süleyman Özay yapacak. 

Kadro değişmez

Taraftar rekorunun kırılması beklenen karşılaşmada yeşil beyazlılar, seyirci desteğini de arkasına alarak mutlak galibiyet parolası ile sahaya çıkacak. Fransız Teknik Adam Paul Le Guen’in Galatasaray karşılaşmasında kadroda değişiklik yapması beklenmiyor. Yeşil beyazlılarda, Serdar Kurtuluş ve Emre Taşdemir’in dışında eksik bulunmuyor. Konuk Galatasaray’da ise eksik yok. 

Kilit isimler onlar

Bugünkü mücadelede Bursaspor’dan Pablo Martin Batalla, Galatasaray’dan da Bafetimbi Gomis kilit isimler olacak. Batalla, ligdeki 5. maçında 3 gol atıp 1 de asist kaydetti. Gomis, sarı kırmızılı formayla şu ana dek 7 gol ve 2 asist yaparken ligde en fazla gole katkı veren oyuncu konumunda. 

Bursa’da bileğimiz bükülmüyor

Yeşil beyazlılar, Bursa’da oynanan 49 karşılaşmadan 17’sini kazanırken 14 maçta da yenildi.

 

Bursaspor’un evinde oynadığı karşılaşmalarda Galatasaray’a karşı üstünlüğü bulunuyor. Yeşil beyazlılar, Galatasaray ile Bursa’da oynadığı 49 karşılaşmada 17-14 üstünlük sağladı.

18 karşılaşma beraberlikle sonuçlanırken, konuk ekibin 55 golüne yeşil beyazlılar, 47 gol ile karşılık verdi. İki ekip, bugün oynanacak karşılaşmayla ligde 97. kez karşıya gelecek. Daha önce oynanan 96 mücadelede Galatasaray, sahadan 50 kez galibiyetle ayrılırken, Bursaspor ise 21 mücadelede gülen taraf olmayı başardı. 25 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Öte yandan, Bursaspor, Galatasaray ile oynadığı son 14 resmi maçta galibiyet yüzü görmedi. Sarı kırmızılı rakibini en son 28 Ocak 2012 tarihinde Batalla’nın tek golü ile mağlup etmeyi başaran yeşil beyazlılar, bu periyotta çıktığı maçlarda 9 mağlubiyet ve 5 beraberlik elde etti.

Galatasaray maçının tüm ayrıntıları OLAY TV’de

Bursaspor’un bugün Galatasaray ile oynayacağı karşılaşmanın tüm detayları OLAY TV ekranlarında olacak. Bursa Büyükşehir Belediye Stadı’ndan yapılacak canlı bağlantılarda taraftarlar atmosferi yakından takip etme fırsatı bulacak. 

STAT: Büyükşehir Belediye

SAAT: 19.30

HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Süleyman Özay

BURSASPOR EKSİKLER: Serdar Kurtuluş, Emre Taşdemir

GALATASARAY EKSİKLER: Yok

BİLET FİYATLARI: Biletler tükendi

19.30 beIN SPORTS

 BURSASPOR 

1 Harun Tekin

26 Barış Yardımcı

93 Ekong

6 Titi

23 Aziz Behich

46 Agu

77 Badu

29 Delarge Dzon

10 Batalla

22 Kembo Ekoko

8 Stancu

 GALATASARAY 

1 Muslera

2 Mariano

3 Maicon

4 Serdar Aziz

33 Latovlevici

6 Tolga Ciğerci

20 Papa Ndiaye

24 Mendes Rodrigues

25 Fernando

10 Younes Belhanda

18 Bafetibi Gomis

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X