‘Büyüdüğümüzü göstereceğiz’

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, “7 Haziran seçimlerinden sonra bütün farklılıklarımızla Türkiye’nin yeni iktidar gücü olarak büyüdüğümüzü göstereceğiz” dedi.

‘Büyüdüğümüzü göstereceğiz’

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, bütün Türkiye’yi büyük insanlığın kollarıyla kucaklayacaklarını söyledi.

Seçim sonuçlarından halkın özgür iradesinin çıkacağını belirten Yüksekdağ, “7 Haziran seçimlerinden sonra bütün farklılıklarımızla bir güç olduğumuzu ve Türkiye’nin yeni iktidar gücü olarak büyüdüğümüzü göstereceğiz. HDP, bir anamuhalefet partisi değildir, sadece bir mücadele partisi değildir. Türkiye’nin aydınlık geleceğinin iktidar partisidir, halkların demokratik iktidarının partisidir” ifadesini kullandı.

Emek, özgürlük, barış, demokrasi, iş ve yaşam güvencesi sorunlarını çözeceklerini kaydeden Yüksekdağ, “Onların, Türkiye halklarının esas dertlerine çare üretmek gibi bir kaygıları yok. Onların tek derdi Erdoğan’ı başkan yapmak ve bu başkanın etrafında bir saltanat alanı oluşturmak. Ama onların saltanat kayığını HDP öyle bir sallıyor ki yarın öbür gün o saltanat kayıkları alabora olacak” diye konuştu.

“İşlediği hiçbir darbe suçunun hesabını vermeden gitti” 

Yüksekdağ, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in vefatına da değinerek, “Bir darbeci general iki gün önce öldü. Yargılanmadan, devlet koruması altına alınarak, işlediği hiçbir darbe suçunun hesabını vermeden gitti” dedi. 

“7 Haziran günü halkımız büyük bir zaferle o sandıklardan çıktıktan sonra işte biz yeni bir yaşamı da hep birlikte inşa edeceğiz” ifadesini kullanan Yüksekdağ, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bize diyorlar ki ‘Bir seçim bildirgesi, beyannamesi, bir iktidar programı açıklamışsınız. Nasıl yapacaksınız bunu?’ Biz, sizi aştıktan sonra, biz bu barajı aştıktan sonra, biz bu zorlu yolları geçtikten sonra o beyannamede, o programda söylediğimiz her şeyi de sonuna kadar yaparız ve yaşama geçiririz. Yeter ki gölge etmeyin, yeter ki aradan çekilin. Biz barajı aşarken, barajı yıkarken halkımızla yeni yaşam arasındaki bu engeli de aşacağız. AKP iktidarını da aşacağız ve işte o zaman yeni yaşama ulaşmamız için hiçbir engel kalmayacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X