Büyük buluşma

Batı Trakya’da Kadir Gecesi’nin kutlandığı günde Bursa rüzgarı esti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar ilgi odağı oldu.

Büyük buluşma

HASAN ALİ ÇAVUŞ

FOTOĞRAFLAR:  AYKUT GÜNGÖR

Batı Trakya Türkleri, hemşerileri Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Devlet Eski Bakanı ve Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar’ı bağrına bastı.

Osmangazi Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen ve Olay TV’den canlı yayınlanan Gümülcine-Kozlukebir’deki iftar ve Kadir Gecesi etkinliği için Batı Trakya’ya giden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Devlet Eski Bakanı Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar, bölgedeki temaslarına Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’ndan başladı.

Müezzinoğlu ve Çağlar burada Başkonsolos Ali Rıza Akıncı, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Mete, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Batı Trakya Türk Azınlığı’nı Atina’da temsil eden Siriza milletvekilleri Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf ve Hüseyin Zeybek ile Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş tarafından karşılandı.

 

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYIN…

 

Başkonsolos Ali Rıza Akıncı, Mehmet Müezzinoğlu ve Cavit Çağlar’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti  ‘Batı Trakyamıza hoş geldiniz, şeref verdiniz. Burada kendilerini misafir etmek bizim için onurdur” sözleri ile dile getirdi.

BU TOPRAKLARDA BÜYÜDÜK

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da,  mutluluğu da burukluğu da bir arada yaşadığını belirterek, “Batı Trakya’ya geldiğim zaman oturup hüngür hüngür ağlayayım mı,  yoksa oynayayım mı? İkisi arasında gidip gelen bir duygu dünyam var. İkisinden de şikayetçi değilim. İkisi de insanın yaşamı  anlamında büyük bir zenginlik. Bizden sonrakiler burukluk yaşamasınlar diye katkı sağlayabiliyorsak, onların buruk yaşamamalarına vesile olabiliyorsak, bize düşen görev ve  sorumlulukları yerine getirebiliyorsak bu bize mutluluk verir” dedi.

Cavit Çağlar da Bakan Müzzinoğlu ile aynı duygular içinde olduğunu söyledi. 

MÜFTÜLÜK ZİYARETİNDE ÖNEMLİ MESAJLAR

Heyet Başkosolosluğun ardından Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’ne geçti. Burada Batı Trakyalı din adamları ve öğrenciler tarafından karşılanan heyeti makamında kabul eden Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, iki bakanın bu önemli ziyaretle kendilerine örnek olduğunu söyledi. Batı Trakya’ya birlik beraberlik anlamında büyük bir mesaj verildiğini dile getiren Şerif, ‘’Bizlere birlik ve beraberlik dersi verdiniz. Bu doğduğunuz, büyüdüğünüz topraklara bir vefadır. Bugün bizim için bayram. Teşekkür ediyoruz” dedi.  Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar ise konuşmasına Batı Trakya Türkleri’nin haklı davasına büyük hizmetleri olan merhum Şükrü Şankaya’yı anarak başladı. Şankaya’nın büyük hizmetlerinin arından bayrağı Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun devraldığını ifade eden Çağlar,  kuzeni İbrahim Şerif’in öncülüğünde Müftülüğün verdiği hizmetlere ve dini bilginin önemine dikkat çekti. Çağlar, Kozlukebir’de binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirilecek etkinliğin tüm dünyaya duyurulacağını anlattı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Cavit Çağlar akşam saatlerinde Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde (GTGB),  Batı Türk Azınlığı temsilcileri ile biraraya geldi. Burada yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları dikkat çekti. Hayat hikayesinden kısa kesitler sunan Çağlar, bölge insanının çalışkanlığı, dürüstlüğü ve vatanına bağlığı ile öne çıktığını anlattı.

ÇAĞLAR DOĞDUĞU EVİ ZİYARET ETTİ

Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar, Batı Trakya ziyareti kapsamında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya ve Kadir Şankaya ile birlikte Gümülcine Kırmahalle’deki doğduğu evi ziyaret etti. Mahallesinde büyük bir sevgi ve ilgi ile karşılanan Çağlar, daha sonra doğduğu eve geçti ve burada evin şimdiki sahibi Rıdvan Deli Ahmet ile bir süre sohbet etti. Çağlar doğduğu evde duygusal anlar yaşadı.  Evin hemen karşısındaki Kırmahalle Camii’nde cemaatle birlikte ikindi namazı da kılan Çağlar, kendisine yakın ilgi gösteren hemşerilerine duygu sözlerle seslendi. Çağlar, daha sonra bir soydaş berbere tıraş olan Sağlık Bakanı’na eşlik etti.

BİNLERCE BATI TRAKYALI BİRLİKTE İFTAR AÇTI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlunun doğduğu köy olan Kozlukebir’de verilen iftara Bursalılar damga vurdu. Sağlık Bakanı gibi Batı Trakyalı olan Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar,  AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, IRCICA Direktörü Halit Eren, Yeşim Teksitil CEO’su Şenol Şankaya ve Kadir Şankaya’nın yanı sıra Bursa Valisi Münir Karaloğlu,  Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,  Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ile Meclis üyeleri ve din adamları hazır bulundu.

Binlerce kişinin birlikte oruç açtığı iftar yemeğinin ardından Kozlukebir Camii’nde okutulan mevlit, OLAY TV’den canlı yayınlandı. Köyündeki etkinlikte konuşan Müezzinoğlu, gözyaşlarını tutamadı. Bakan’a gözyaşlarını silmesi için Cavit Çağlar mendil uzattı. Bunun üzerine Müezzinoğlu, ‘’Gene değerli bakanım, hemşerim Cavit Çağlar imdadıma yetişti” dedi. Çağlar’a övgüler dizen Bakan Müezzinoğlu, ‘Değerli bakanım’ dediği Cavit Çağlar’ın yanı sıra organizyonda Şankaya ailesinin değerli fertlerinin de hazır bulunmasından duyduğu memnuniyeti  ifade etti ve merhum Şükrü Şankaya’yı rahmetle andı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X