Büyük bütçe

Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 bütçesi 1 milyar 670 milyon TL olarak kabul edildi.

Büyük bütçe

SEYİT GÜNDOĞAN

 

Yatırımlara 766 milyon lira ayrılan bütçede en büyük yatırım payını raylı ulaşım alıyor. Hafif Raylı Sistem araç/vagon alımına 182 milyon 836 bin TL ödenek ayrıldı. Bursaray’ın özellikle Kestel ve diğer hatlarındaki vagon eksiğinin bu yıl tamamlanması hedefleniyor. 

Raylı sistem yatırımlarının en büyük ikinci dilimini de Kent Meydanı-Terminal arası tramvay inşaatı alıyor. 2016 bütçesinden buraya da 40 milyon 138 bin TL ödenek harcanması planlanıyor.  Gökdere-Zafer Parkı/Teferrüç Teleferik Projesi’ne önümüzdeki yıl 5,1 milyon lira harcanacak. 2016’da asfalt kaplama ve yama işine bütçeden tam 90 milyon 868 bin TL’lik kalem ayrıldığı görülüyor. Bursa genelinde bordür ve tretuvar yapımına 30 milyon TL, personel giderlerine 160 milyon TL ayrıldı. Kamulaştırma ve kentsel dönüşüm işlerine de 20’şer milyon lira pay verildi.

Bu arada BUSKİ’nin bütçesi de 1 milyar 50 milyar lira olarak oybirliği ile kabul edildi. Bütçenin yüzde 61’i yatırımlara ayrıldı.

AMACIMIZ BURSA’YI ÖNE ÇIKARMAK

Oturumda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kısıtlı imkânlarla Bursa’ya en iyi hizmetleri yağdırmaya çalıştıklarını belirterek, Bursa’yı geleceğe en iddialı şekilde hazırladıklarını söyledi.  Bu meclisin 5 yıllık bu dönemi dolu dolu geçirmesi gerektiğinin altını çizen Altepe, ‘ 5 yılı iyi geçirmek için ilk 2 yıl işlerin başlaması lazım.  Hedefimiz bir an önce yatırımlara başlayıp en kısa sürede tamamlamak.  Bursa Türkiye genelinde gelirler bakımından 16. sırada ama bizim 5. sırada olmamız gerekiyor.  Bu imkanlara rağmen biz Bursa için en iyi ve hizmetleri yapmaya çalışıyoruz.  Bir yandan projeleri ortaya koyarken diğer yandan performans ortaya koymaya çalışıyoruz. Yapacak çok işimiz var hedefimiz çok büyük. Amacımız Bursa’yı bir adım öne çıkarmak. Bursa güzel mesafe aldı. Şimdiye kadar hep ilave bütçeler yaptık hepsi de gerçekleşti. 2016 bütçesi de Bursa’ya hayırlı uğurlu olsun’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X