Büyük ekranlı televizyonlara dikkat

Enerji tasarrufu için büyük ekranlı televizyonların kullandığı elektriğe AB ülkelerin de sınırlama getirildiğini belirten Bakan Yıldız, bunun Türkiye’de de dikkat edilmesi gereken bir husus olduğunu kaydetti.

Büyük ekranlı televizyonlara dikkat

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 6. Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı’nın açılışındaki konuşmasında, sanayi ve kamu binalarından ev hanımlarına kadar toplumun her kesiminin mutlaka kendisine düşen bir tasarruf alanı olduğunu söyledi. 

Enerji verimliliği ve tasarrufu arttırmak için farklı ülkelerin geliştirdiği projelerden örnekler veren Bakan Yıldız, ”Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler büyük ekranlı televizyonların harcamasına izin veren elektriğe sınırlama getiriyorlar. AB üyesi ülkeler 8 milyar Euro’luk bir tasarruf öngörüyorlar. Türkiye’de kitap okuma oranlarının son derece düşük ama televizyon izleme oranlarının yüksek olduğunu düşünürsek belki de bizim buna daha fazla dikkat etmemiz lazım. Biz, dünyadaki bütün maliyet unsurlarını azaltan yapıyı kendi ülkemizde daha hızlı uygulamak zorundayız. Çünkü biz bir ithalat ülkesiyiz” dedi.

TASARRUF PLANI

Yıldız, yılda 6 milyar dolarlık bir tasarruf yapmayı planladıklarını dile getirdi. Taner Yıldız, ”Enerji yatırımları konusunda ülke olarak nasıl geri kalmamaya çalışıyorsak, enerji verimliliğinde bazı ülkelerin ulaştığı başarılara bizim de ulaşmamız lazım. Türkiye olarak, akıllı, öngörülerin isabet etme oranı yüksek, hem dünya gelişmelerini hem de Türkiye’nin kendi bölgesini dikkate alan enerji politikaları ve stratejileriyle beraber yürümemiz gerekiyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X