Büyük kapışma başlıyor

Bu yıl 52.’si düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda pedallar bugün çevrilecek.

Büyük kapışma başlıyor

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu bugün İstanbul-İstanbul etabıyla start alacak. Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takviminde 2. HC kategorisinde yer alan ve 8 etaptan oluşan organizasyonun ilk günü Beşiktaş İskelesi’nden verilecek sembolik startla başlayacak. Sporcuların toplam 129,2 kilometre mesafe kat edeceği İstanbul-İstanbul etabının resmi başlangıcı, Barbaros Bulvarı’nda yapılacak. Boğaziçi Köprüsü’nü geçip Beykoz’a yönelecek bisikletçiler, daha sonra tekrar Avrupa yakasına dönüp, tarihi yarımadada pedal çevirerek turun bu etabını tamamlayacak.

1 MAYIS’TA BİTECEK

İstanbul-İstanbul etabıyla bugün başlayacak yarış, 8 günde geçilecek 8 farklı etabın ardından 1 Mayıs Pazar günü İzmir’de sona erecek. İkinci etap için Kapadokya’ya geçecek olan ekipler, sırasıyla Kapadokya-Kapadokya, Aksaray-Konya, Seydişehir-Alanya, Alanya-Kemer, Kumluca-Elmalı, Fethiye-Marmaris ve Marmaris-Selçuk etaplarını geçerek finişe ulaşacak. Organizasyonda 16 takımdan 128 sporcu yer alırken, 8 etap sonunda toplam bin 265,7 kilometre yol kat edilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X