Büyük koşuya büyük ilgi

Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen 81. Büyük Atatürk Koşusu’nu, kadınlarda Elif Karabulut, erkeklerde ise Etiyopyalı Fetene Alemu Regasa kazandı.

Büyük koşuya büyük ilgi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 97. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen koşuya, 171’i kadın, 640’ı erkek olmak üzere 811 atlet katıldı.

Büyükler kategorisinde 10 bin 800 metrelik güzergahta koşulan yarışta kadınlarda 34.33’lük dereceyle elde eden İstanbul Üsküdar Belediyesinden Elif Karabulut, erkeklerde ise 30.02’lik zamanıyla İstanbul Beştelsiz Spor Kulübünden Etiyopyalı Fetene Alemu Regasa birinci geldi.

Bitiş çizgisinde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı organizasyonda koşan 89 yaşındaki Erdoğan Dulda, geleneği bozmadı ve bu yıl da koşuya katılan en yaşlı sporcu oldu. Büyük Atatürk Koşusu’na kırk beşinci kez katılan Dulda’ya sporcular ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X