‘Büyük projeleri tek tek hayata geçireceğiz’

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinin (AKPM) kararı ile ilgili olarak, ”Türkiye ile baş edemeyenler ülkenin önünü kesmeye çalışıyorlar. Büyümeye devam edeceğiz. Büyük projeleri tek tek hayata geçir

‘Büyük projeleri tek tek hayata geçireceğiz’

ASLIHAN AYDIN

Arslan, dün Bursa’da Crowne Plaza’da basına kapalı gerçekleştirilen gerçekleştirilen ‘Karayolları Bölge Müdürleri Toplantısı’ öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. AKPM’nin, Türkiye’ye yönelik ‘siyasi denetim’ kararı ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Arslan, “Türkiye ile baş edemeyenler siyasi kaygılar ile ülkenin önünü kesmeye, imajını bozmaya çalışıyorlar. Alınan kararın kesinlikle siyasi olduğunu düşünüyorum. Bilsinler ki Türkiye’nin gelişmesini istemeyenlere rağmen büyümeye devam edeceğiz” dedi. Büyük projeleri tek tek hayata geçireceklerinin altını çizen Arslan, ”Dünyada rekabet olacaktır ama rekabet etmek için bizden daha iyi projeler ortaya koysunlar. Proje ortaya koyup rekabet edemeyenler dolaylı yollardan bizim büyümemizi engellemeye kalkmasınlar’ ifadelerini kullandı.

BU KÖPRÜLER BİZE KALACAK

Arslan, bir gazetecinin, ‘Bir ve ikinci köprünün gelirlerinin 3. köprünün yapım giderlerini karşılamadığı yönünde haberler yayımlandı. Bu konuda neler söyleyeceksiniz’ sorusu üzerine birinci ve ikinci köprüyle üçüncü yani Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprülerinin konseptlerinin çok farklı olduğunu vurguladı. ‘Bunları birbiriyle karıştırmak, kıyaslamak adeta armut ile elmayı toplamaya çalışmak demektir’ diyen Arslan, köprüleri sadece geçen araç trafiğiyle kıyaslamanın doğru olmadığını, bunların bulundukları coğrafyanın kalkınmasını, ülkenin büyümesini sağladığını anlattı.

Arslan şöyle devam etti:

“Yap-İşlet-Devret’le yaptığımız projelerde elbetteki başlangıçta garantiden kaynaklı fark ödemek zorunda kalacağımız, zaten başlangıç fizibilitelerimizde gösteriyordu, zaman içinde bu azalacaktır. Ama daha önemlisi işletme döneminin sonunda bu otoyollar ve köprüler bize kalacak, bizim olacak. Biz de dönüp bunları işleteceğiz veya havalimanlarında olduğu gibi işletmelerini bu sefer kiraya vereceğiz, işletmeyle ilgili imtiyaz vereceğiz, ülkemize bir gelir elde edeceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X