‘Büyük Sanayi Sitesi’nde çalışmalar martta başlıyor

Esnaf sanatkarların merakla beklediği ‘Büyük Sanayi Sitesi’nin altyapı ihalesi gerçekleştirildi, çalışmaların mart ayında da başlaması bekleniyor.

‘Büyük Sanayi Sitesi’nde çalışmalar martta başlıyor

ASLIHAN AYDIN

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) ve TOKİ işbirliğinde Kestel Çataltepe’de yapılması planlanan Büyük Sanayi Sitesi’nin alt yapı ihalesi yapıldı. 

Ataçlar İnşaat’ın ihaleyi kazandığını belirten Arif Tak, “Sonuç askıya çıktı ve itiraz süresinin dolması bekleniyor” dedi. Tak, çalışmaların mart ayı itibariyle başlayacağını ve yapımın 2-3 yıl süreceğini bildirdi. 

YER ARAYIŞI SÜRÜYOR

Arif Tak, 21 meslek grubunu içine alacak Büyük Sanayi Sitesi’nin sonraki aşamasında üst yapı ihalelerinin çabuk tamamlanması için bölüm bölüm yapılacağını vurguladı. 

Sitenin dışında kalan geri dönüşümcüler, keresteciler ve mermerciler için yeni yer arayışında olduklarını hatırlatan Tak, “Aynı bölgede yer arayışlarımız sürüyor. Fakat şu an için netleşmiş bir durum yok” diye konuştu.

UMDUĞUMUZU BULAMADIK

Geçtiğimiz günlerde kabul edilen Perakende Yasası hakkında da değerlendirmelerde bulunan Tak, “Yüzde 100 umduğumuzu bulamadık. Fakat yine de olumlu bir adım atıldı. 

En azından önemli bir boşluk doldu” dedi. Pazar günleri çalışan esnaftan artık ‘pazar ruhsatı’ adı altında para alınmayacağını kaydeden Tak, “Bu madde bizi oldukça memnun etti” diye konuştu. 

En çok AVM’lerin pazar günü kapanması konusu üzerinde durduklarını aktaran Tak, şunları kaydetti: “Yurtdışında gıda dışında bu tip mekanlar akşam 6’dan sonra kapalı oluyor. Biz de pazar günleri kapatılması taraftarıydık maalesef beklediğimiz gibi neticelenemedi.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X