Büyük ustanın son hediyesi

Bursaspor`a yıllarca büyük hizmetler verdi, Ozan Tufan`ı da yeşil beyazlı renklere kazandıran isimdi. Geçtiğimiz aylarda aramızdan ayrılan Ersel Altıparmak, 10 yaşında okul takımında fark ettiği Ozan`ın milli takımdaki golünü göremedi belki ama kalpleri b

Büyük ustanın son hediyesi
Beytullah SÜAT
 
A Milli Takıma Danimarka ile oynadığı özel karşılaşmada son saniyede attığı golle galibiyeti getiren Ozan Tufan bir anda günmede oturdu.
 
19 yaşında olmasına rağmen Fatih Terim’in vazgeçilmezleri arasına girmeye aday olan genç futbolcu tüm Bursa’nın da gururu oldu.
 
Teknik Direktör Şenol Güneş’in üzerine titrediği genç futbolcu uzun yıllar kendinden bahsettireceğe benziyor. Ozan Tufan’ı Bursaspor’a kazandıran ve türk futboluna sunan isim ise 21 Mart 2014’te aramızdan ayrılan Ersel Altıparmak’tı.
 
IŞIĞI KÜÇÜK YAŞTA GÖRDÜ
 
Bursaspor tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Ersel hoca, Ozan’ı 10 yaşında okul takımında farkederek yeşil beyazlı renklere dahil etmişti.
 
Ozan’daki ışığı daha küçük yaşta farkeden Ersel Altıparmak gerek Bursaspor camiası, gerekse türk futbolu için ne kadar önemli bir isim olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Geçtiğimiz aylarda aramızdan ayrılan büyük usta, 10 yaşında okul takımında farkettiği Ozan’ın milli takımdaki golünü göremedi belki ama kalpleri birkez daha fethetti.
 
GOLÜYLE TARİHE GEÇTİ
 
Bursaspor’un bütün alt yaş kategorilerinde forma giyen Ozan Tufan, dönemin alt yapı koordinatörü Faruk Korkmaz ve antrenör Musa Öztürk yönetiminde büyük aşama kaydetti.
 
Ertuğrul Sağlam döneminde A takıma yükselen genç oyuncu UEFA Avrupa Ligi 3’üncü Ön Eleme Turu rövanşında Finlandiya’nın KuPS Kuopio maçında gol atarak tarihe geçti. 1995 doğumlu yetenekli futbolcu bu başarısıyla 1980 doğumlu Ganalı Peter Quaye’nin ‘Avrupa kupalarında gol atan en genç oyuncu’ unvanını da elinden almıştı.
 
AİLESİ HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI
  
Ozan Tufan’ın FIFA lisanslı menajeri Gökhan Vatansever, Danimarka maçını ailesiyle birlikte Ozan’ın Bursa’daki evinde izlediklerini ve duygu dolu anların yaşandığını söyledi.
 
Genç futbolcunun maçtan sonra ailesini aradığını belirten Vatansever, anne ve babasının uzun süre göz yaşlarına hakim olamadığını belirtti. Ozan’ın yaptığı telefon görüşmesinde, ‘Sizleri, ülkemi, Bursa’yı, Bursapor’u mutlu ettiğim için çok mutluyum’ dediği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X