Büyükanne maaşına 65 bin başvuru

Aralarında Bursa’nın da bulunduğu belirli illerde pilot uygulama olarak başlatılan babaanne maaşına, başvuru yağdı. Bakan Müezzinoğlu, ”İlk olarak 1.000 aile olarak düşündük. Başvurular 65 bine yaklaştı. Kriterlere uygun 19 bin 100 kişi var” dedi.

Büyükanne maaşına 65 bin başvuru

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, büyükanne maaşına şu ana kadar 65 bin başvuru yapıldığını belirterek, ”Yoğun talep nedeniyle kayıtların dondurulacak” dedi.

Bakan Müezzinoğlu, dün bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, büyükaanne maaşı ile ilgili son rakamları açıkladı. Bu uygulamanın dünyada bir ilk olacağının altını çizen Müezzinoğlu, ”Bu millete bu ülkeye ait bir proje olacak. Ve inşallah telif hakkını da alacağız. İlk olarak 1.000 aile olarak düşündük. Büyükanne maaşına şu ana kadar 65 bine yaklaşan bir başvuru geldi. Belirlediğimiz kriterlere uygun olan 19 bin 100 kişi var. Ücretin durumuna göre, ikinci üçüncü çocuğunun olmasına göre, doğumun normal veya sezeryanla yapılıp yapılmamasına göre, büyükannenin yaşına ve sağlık durumuna göre, belirlediğimiz kriterler konusunda başvuru içinde elemeler yapılacak” dedi.

PAZARTESİ ŞEKİLLENECEK

Müracaatların bugün doldurulmuş olacağını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, ”Pazartesi listeler şekillendirilecek. Ay sonuna kadar bu listeleri paydaşlarımızla beraber şekillendireceğiz. Bu ailelerin aylık takiplerini yapacağız. Türkiye genelinde bir hükümet politikasına çevirip çeviremeyeceğimizi belirleyeceğiz. 1 Mart itibariyle büyükanneleri torunlarıyla buluşturacağız. İşverenler veya sendikalar ‘şu kadar aileye talibim’ derse yüzde 50’sini biz yüzde 50 sini onlar üstlenecek. Diğer 3 milyon talip olacak bir işveren veya şahsi biri olabilir. Bu konuda açığız.” 

 

İŞSİZLİK ORANI YIL SONUNDA DÜŞECEK

Bakan Müezzinoğlu, 2017 Aralık sonu itibariyle işsizlik rakamlarının düşeceğini söyledi. Yüzde 9,5 ile 10 arasında bir işsizlik oranı ile 2017’yi kapatacaklarına inandığını dile getiren Müezzinoğlu, ‘Ben çalışmak istiyorum ve paramı alın teriyle kazanmak istiyorum’ diyen herkese yardımcı olacaklarını vurguladı. Müezzinoğlu şöyle devam etti: ”Yoğun bir destek veriyoruz. Çalışmak isteyenlerin, 1 yıl süresince vergi giderlerini, 773 lira olan vergi yükünü biz devlet olarak üstleniyoruz, 200 bin işbaşı eğitim programında 1.502 TL ödeme yapıyoruz. Kadın ve eski mahkumların istihdamı için çalışıyoruz. Özellikle engellilerin primleriyle ilgili süre 30 ile 54 aya kadar engelli çalıştıran kişilerimizin devlete olan yükünü 54 aya kadar biz üstleniyoruz. Girişimcilik eğitim destekleri veriyoruz. Bununla ilgili her türlü desteği veriyoruz. 50 bin TL’ye kadar faizsiz kredi sağlıyoruz.”

EMEKLİLERE PROMOSYON

Emekliye verilecek banka promosyonuna da değinen Mehmet Müezzinoğlu, ”16 bankaya PTT de ilave oldu. Emeklilerimizin yüzde 10’u PTT kanalıyla maaş alıyor. Birçok banka bu protokole imza attı. Emeklilerimize farklı önerilerde bulunan bankalar olacak. Bankaların farklı bonuslar üzerinde çalıştığını duyduk. Bundan sonrası onlara ait. Rekabete açık bir konu. Bizim belirlediğimiz rakamların üzerine hangi bonusları eklerlerse biz mutlu oluruz. Biz taban olarak başardık. Rekabet için üzerine ne getirirlerse emeklilerimize hayırlı olsun. Mart, nisan, mayıs ayında bu promosyon ödenecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X