Büyükbalıklı’ya ‘Kadın ve Çocuk Akademisi’

Nilüfer Belediyesi Kültür Mahallesi’nin ardından Büyükbalıklı Mahallesi’nde de Kadın ve Çocuk Akademisi açtı.

Büyükbalıklı’ya ‘Kadın ve Çocuk Akademisi’

Akademide, kadınlar hem eğitim alacak hem de keyifli vakit geçirecek. Annelerin yanında getirdikleri çocukları da dersleri için yardım alıp atölyelere katılabilecek. 

“Başkan Burada” karavanı ile makamını Büyükbalıklı Mahallesi’ne taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey ile birlikte Büyükbalıklı Kadın ve Çocuk Akademisi’ni ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Kadın ve Çocuk Akademisi’nin kadınlara ve çocuklara hayırlı olmasını dileyen Bozbey, “Bundan böyle kadınlarımız burada hem sanatsal  hem de kendilerini geliştirecek farklı konularda eğitimler alacak. Ayrıca isteyen kadınlar çocuklarını da buraya getirerek onların buradaki eğitim imkanlarından yararlanmasını sağlayabilecekler. Buradaki eğitim ve atölyelerle  kadınlar ve çocuklar daha donanımlı olacak, birçok konuda bilgi ve becerileri artacak” dedi. 

KADINLAR GELECEĞE DAHA GÜVENLE BAKACAK

Herkesin ücretsiz yararlandığı Kadın ve Çocuk Akademilerinin sayısını artırmak için çalışmaları sürdürdüklerini belirten Başkan Bozbey, kadın ve çocuk eğitiminin çok önemli olduğunun altını çizdi. 

Özellikle kırsal alanda bu eğitimlerin öneminin arttığını söyleyen Bozbey, “Kırsal alanda kadın bağ bahçede çalışıyor hayvan bakıyor, ev işleriyle uğraşıyor ve bunları yaparken kendine zaman ayıramıyor. Kadın ve Çocuk Akademisi’ne gelen kadınlar, çocuklarıyla birlikte yaşamlarına farklı bir şekilde devam etme imkânı bulacaklar, geleceğe daha güvenle bakacaklar. Yaş olarak daha küçük olan çocuklarımıza ayırdığımız bir odamız da var. Annelerin çocuklarıyla birlikte buraya gelmelerini istiyoruz. Annenin sanatsal ve sosyal çalışmalara katıldığı bir ortamda çocukları da yer almalı” diye konuştu. 

Başkan Bozbey, daha sonra aynı binada bulunan Büyükkbalıklı Spor Derneği Lokali’ni de ziyaret ederek gençlerle bir süre sohbet etti. Bozbey, bir ara çay ocağı başına geçerek çay servisi de yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X