Büyükelçi ve rektör atamaları Resmi Gazete’de

Türkiye’nin bazı büyükelçiliklerine yapılan atamalar ve üç üniversiteye yapılan rektör atamaları Resmi Gazete’de yer aldı.

Büyükelçi ve rektör atamaları Resmi Gazete’de

Bazı büyükelçiliklere yapılan atamalara ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan atama kararlarına göre, Dışişleri Bakanlığı mensubu Büyükelçi, Genel Müdür Mustafa Babür Hızlan, Hırvatistan Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atandı.

 

Sudan Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak görev yapan Cemalettin Aydın merkeze alınırken, TBMM Başkanı Başmüşaviri İrfan Neziroğlu’nun bu göreve atanması kararlaştırıldı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rektör atamaları Resmi Gazete’de

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üç üniversiteye yaptığı rektör atamalarına ilişkin kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

Buna göre, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Ali̇şarlı, yeni kurulan İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Berktaş, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğüne de Prof. Dr. Muhsin Kar atandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu atamaları Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13. maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) önerdiği adaylar arasından yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X