Büyükelçi’den IŞİD mesajı

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, ‘Suriye’de sınır bölgesini kim kontrol ediyorsa DAEŞ’le (IŞİD) mücadele etmeli ve DAEŞ’in o bölgeyi kontrol etmesini engellemeli’ dedi.

Büyükelçi’den IŞİD mesajı

Bass, büyükelçilikte önceki akşam verilen resepsiyonda konuştu. Bölgedeki DAEŞ tehdidi hakkında konuşan Bass, sınır güvenliğinin önemine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

‘Türkiye ve ABD, Suriye’nin kuzey batısında, Türkiye’nin sınırında DAEŞ’e karşı ortak endişeleri var. Tıpkı Suriye’nin merkezinde ve diğer bölgelerdeki DAEŞ varlığından endişe duyduğumuz gibi. Her iki ülkeye yönelik bu tehdit konusunda birlikte çalışmaya devam ediyoruz, diğer birçok ülke ile olduğu gibi. Ortak çabalarımız ve koalisyonun diğer üyeleri ile çabalarımız kapsamında hepimize Yönelik DAEŞ tehdidi konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Bizim açımızdan çok önemli olan birşey var o da, Suriye’de sınır bölgesini kim kontrol ediyorsa, birincisi DAEŞ’le mücadele etmeli ve DAEŞ’in o bölgeyi kontrol etmesini engellemeli.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X